Poveste adevărată cu Ionel

M-a sunat amicul Ionel. Cică “Văzuși, dragule, ce zise Snowden”? Că așa îmi zice el, “dragule”. E delicat. Prin delicatețea lui, parcă vrea să-i compenseze pe ăia care mă mângâie cu “Bă, boule”. Când l-am auzit că mă-ntreabă de Snowden mi-am zis “Hait! Te pomenești că scăpai vreo prostie!” gândindu-mă la ce publicasem eu cu Snowden în acea “Confirmare”. Nu se referea la aia. Citise el pe undeva, sau auzise, că Snowden le-ar fi zis politicienilor aproximativ cam așa: “Dacă ne-ați asculta direct, vorbind cu noi, v-ar costa mai ieftin decât să ne interceptați”.
Acuma, nu pot să bag mâna-n foc ce o fi vrut să spună Snowden ăsta, da’ pot să bag mâna în foc ce am înțeles eu. Anume că, statul de vorbă cu oamenii, direct, costă mai puțin decât interceptarea convorbirilor lor, cu aparatură sofisticată, folosind specialiști gras plătiți. În plus, discuțiile directe permit clarificarea tuturor aspectelor care pot rezulta din niște vorbe, astfel încât politicienii să înțeleagă corect opiniile, nevoile sau doleanțele oamenilor.
Da, numai că aici este buba cea mare. Cum să facă politicienii așa ceva? Hai să vedem ce ar însemna asta:
1. Ar însemna să nu mai poată aloca ei fonduri pentru “servicii speciale”, fonduri pe care dracu știe cine, când și cum le folosește;
2. Ar însemna ca politicienii să nu o mai poată da cotită, interpretînd în fel și chip cerințele oamenilor;
3. Ceea ce este și mai „grav” pentru politicieni, este că ar trebui să dea socoteală pentru ceea ce au convenit cu cetățenii, dacă nu au respectat;
4. Nu în ultimul rând, i-ar priva pe politicieni de posibilitatea de a folosi după bunul plac frânturi din acele înregistrări, răstălmăcite cum le convine, din care să rezulte ce nenorociri ne pasc pe noi dacă nu facem noi ce vor ei, ca să le fie bine lor, nu nouă;
5. Și, de bună seamă, i-ar priva pe ei de posibilitatea de a se cotonogi între ei, oferindu-ne nouă nesfârșite spectacole de sunet și … întuneric, care ne țin cu ochii beliți la televizor și ne ajută să uităm că-n buzunare suflă vântul mai ceva ca Vântu, în timp ce ei își văd de bijnița lor.

2 gânduri despre „Poveste adevărată cu Ionel

  1. In concluzie, ori infiintam un partid care sa puna in practica observatiile Dvs., ori mai asteptam vreo 500 ani, sperând ca lucrurile sã se indrepte de la sine.

    • In urma cu cativa ani, niste oameni seriosi mi-au propus, la modul serios, sa infiintez un partid, pe baza principiilor care, ziceau ei, transpira din luarile mele de pozitie. Le-am raspuns atunci, si le-as raspunde si acuma, ca eu nu m-as afilia niciodata, nicicum sa mai si infiintez, decat Partidului celor CARE FAC CE SPUN SI SPUN CE FAC. In rest, orice partid s-ar infiinta, se infiinteaza doar pentru ca cei care-l conduc sa puna mana pe ceva „malai”, adica pozitii si facilitati aducatoare de foloase MATERIALE pentru ei. Presupunand ca m-ar tine puterile si as infiinta acum acel partid, cam cati adepti credeti ca ar avea? Eu, sincer, cred ca mi-ar ajunge degetele de la maini si de la picioare sa-i numar. Si ce credeti ca poate face un partid alcatuit din 20 de oameni, intr-o tara cu 12 milioane de locuitori care nu-si doresc decat sa fie mintiti?!? Ca, daca n-ar fi asa, nu i-ar aplauda si nu i-ar alege pe aia care-i mint IN FATA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.