Modelul-2

Zilele astea am auzit o mulțime de băsiști acuzând nivelul scăzut al dezbaterilor din campania electorală pentru alegerea președintelui, acuzând trivialitățile și bădărănismul care au umplut discursul candidaților.
Mi-e milă de ei, dar nu pot să nu le amintesc ce făceau atunci când eu, dar și mulți alții, acuzau actualul președinte de comportare mârlănească, de grobianism, de bădărănism, de partizanat care-l descalifica din poziția de președinte al tuturor românilor. De fiecare dată, băsiștii apelau la unicul lor argument: “Da’ pe …. nu-l vezi ce face/zice?”. Iar în loc de puncte puncte, înfigeau numele ba al premierului, ba al președintelui senatului, ba al … De fiecare dată le spuneam că nu premierul, nu președintele senatului constituie modelele cele mai importante, la care se uită toată lumea și pe care-l urmează toți, ci președintele. Erau impenetrabili la această idee.
Poftim, nestimați băsiști, atmosfera care vă face pe voi să vă dați ochii peste cap ca niște cocote este exact atmosfera cultivată cu osârdie, zece ani, zi de zi, de marele vostru erou al luptei pentru … Al luptei pentru împuțirea atmosferei în această țară, că este singura realizare vizibilă, palpabilă, indiscutabilă a eroului vostru. De ce nu vă bucurați?!?

Un gând despre „Modelul-2

  1. Situația actuală este rezultatul ultimilor 10 ani de dictatură. Această perioadă a readus în prim plan atitudinea lipsită de patriotism, de interes pentru soarta țării, generată de cei care se străduiau să pună mâna pe putere în 1990. Cei mai mulți, oameni de nivelul 3 sau 4 al vechii nomenclaturi. Din păcate, unii dintre aceștia, printre care se numără și Băsescu, au pus mâna nu numai pe putere, ci și pe averi uriașe. Acestea au fost însușite prin sistemul de „gașcă”, promovat de oameni care acaparaseră puterea numai în interes propriu. Unii dintre aceștia au fost „luați” acum, fapt care i-a înspăimântat teribil pe cei „cu musca pe căciulă”. Aceasta explică și lipsa aproape totală a unei campanii electorale la obiect. Personal, cred că ar fi bine dacă președintele ar fi ales după primul scrutin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s