Ce car’va’zică … cu scaun la cap!

M-am tot întrebat, încă de anul trecut din timpul alegerilor prezidențiale, de ce mama dracului urlau pe străzi niște humanoizi „Joscomunismu” în 2014, în limba română. Până azi nu găsisem un răspuns credibil, deși încercasem și varianta că ei vroiau să coboare comunismul din cer, aici, jos, pe Pământ.
Azi, însă, ajutat de lentoarea funcțională a tubului meu digestiv, care mă împiedică să am scaun normal, cred că mi s-a urcat scaunul la cap și am aflat răspunsul. Urlătorii considerau, pe bună dreptate, că în România anului 2014 era comunism. Ei vroiau să dărâme acel comunism, ceea ce ar fi fost profund rațional, că nu și-ar fi putut propune în 2014 să dărâme ceva dărâmat în 1989, nu?! Ce ar fi urmat să rămână în locul decojitului comunism? Păi, ceea ce fusese înaintea lui, adică socialism. Că, nimeni, niciodată, în România, n-a urlat „Jos socialismul”, deși România era republică socialistă, nu comunistă, iar societatea românească era societate socialistă, ba chiar multilateral dezvoltată. Cred că, pe bună dreptate, urlătorilor joscomuniști nu le convine, de exemplu, că socialista întreprindere „Eletromagnetica” s-a transformat în comunistul „Electromagnetica bijniț park”. Nu le convine că acuma, în comunism, trebuie să plătească școala pentru copii, pe când în socialism nu o plăteau. Și multe alte comunisme d-astea nu le convin și ar dori întoarcerea la socialismul care nu știu de ce a dispărut, din moment ce nimeni nu s-a ridicat împotriva lui.
Ei, acuma, că m-a ajutat scaunul să-i înțeleg pe joscomuniști, mă alătur și eu lor și-i susțin.

Reclame

10 gânduri despre „Ce car’va’zică … cu scaun la cap!

 1. Nu vom mai trăi noi, când comunismul va fi văzut
  aşa cum vedem noi democraţia greacă de acum 3000 de ani.
  Ce păcat că nu pot demonstra „live” părerea mea cu…
  „VOM TRĂI ŞI VOM VEDEA!”

  • Care … capitalism? Ce, capitalism inseamna inlocuirea unitatilor de productie, orice ar produce ele, cu sali de jocuri de noroc?!? Ca, asta s-a-ntamplat cu ELECTROMAGNETICA. Si nu numai cu aia.

   • N-am auzit pe nimeni spunand ca inlocuim socialismul cu profitolismul. Toti vorbesc de capitalism, iar capitalism NU exista fara productie. Ati uitat cum s-a ajuns din feudalism in capitalism?!? Ati uitat in ce societate a aparut clasa muncitoare? Ca nu a aparut nici in feudalism, nici in socialism. Ca vor unii profit, este una, ca ne ducem toti ca berbecii sa le slujim alora dorintele, IN DETRIMENTUL NOSTRU, este alta.

 2. Ne plângem des că elita politică autohtonă nu știe ce vrea … Care o fi motivul ce mă face să cred că nici elita europeană (și nu numai), nu prea mai știe ce dorește ?… Oricum, cu lozincile nu stăm numai noi extraordinar de bine … și de multe ori ne fac de rușine oamenii politici din țări cu „democrații consolidate” !!! „Je suis …”

 3. De ce vă miraţi? Românu’ s-a născut să fie „original” în toate, n-avem noi democraţie originală, capitalism original, politică originală, politicieni originali (a se vedea – lăcătuş la CFR-preşedinte de cameră parlamenteră, tractorist şi chelner-ministru de interne) etc., etc.? Nu suntem noi poporu’ ăl mai tare din parcare, neluând în seamă că, de fapt, suntem ca o capră râioasă, dar care ţine coada pe sus? Mulţi dintre cei care până mai ieri mă înjurau copios când, fiind vorba de ceva ce mă scotea din ţâţâni şi exclamam fără să vreau „Ţară de lichele, ţară de secături!”, au început să-mi dea dreptate. Să ştiţi însă că nu e deloc o fericire să ai întotdeauna dreptate. De ce? Fiindcă „cei care prevestesc nenorociri sunt oameni de nesuferit şi devin şi mai de nesuferit atunci când prorocirile lor se adeveresc!” (nu-mi mintesc, pe moment cine a spus asta, dar mare dreptate a avut!). Vă reamintesc vorbele lui Karl Marx (care sunt valabile şi invers!): „Fiecare popor îşi are conducătorii pe care şi-i merită!”.

  • Eu sunt ULTIMUL care se mira de ceea ce se intampla in Romania. Eu m-as mira daca s-ar intampla ceva la limita minimei decente si a bunului simt. Atunci, da, m-as mira cat cuprinde!

 4. Situația omenirii este deja pe cale de a se schiba fundamental, așa cum s-a întâmplat cu Sumeria, prima civilizație umană apărută, în Orientul Antic. Acolo au apărut primii oameni care au venit din Cosmos. Aceștia au fost pregătiți și ajutați de oameni proveniți din structuri aflate în alte părți ale cerului. Această structură s-a ocupat de oameni pentru a-i pregăti în vederea dezvoltării în condițiile de pe Pământ. Istoria antică dovedește această acțiune. După câteva milioane de ani , structura inițială a început să decadă și apoi s-a desmemembrat. A fost prima „Omenire” care a dispărut prin împrăștierea violentă a structurilor ce nu mai aveau control. Se pare că actuala Omenire va avea aceiași soartă. Ar mai fi multe de spus, dar cred că se înțelege starea actuală a Omenirii

  • Ma vad nevoit sa intreb: „Cand au venit extraterestrii aia pe Terra, aici existau, sau nu, oameni? Daca existau, cine-i facuse? Daca nu, cum i-au facut extareterestrii? Nu i-au facut ca pe ei? Deci, extraterestrii se inmultesc ca oamenii?!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.