Second opinion

Rândurile care urmează nu se vor un atac la adresa vreunui medic anume. Ideea de „Second opinion”, pe care am aflat-o recent în lumea medicală, doar mi-a reactualizat gândurile.
Ființa umană, după constatările mele, se află într-n proces avansat de pervertire a tot ceea ce ni se băgase nouă în cap că reprezintă omul, acea ființă superioară, animată de gânduri și sentimente nobile, etc., etc., etc. Vrăjeală! O fi fost așa, dar eu n-am apucat vremurile alea. Am prins ceva pe când eram eu copil și ceva în tinerețe, dar bag seama că am prins doar coada epocii în care omul era așa cum se zicea. Era ființa aia ghidată de un conglomerat de gânduri, dar și de sentimente, de trăiri bazate pe ceea ce vedea, ce auzea, ce simțea, ce mirosea și, desigur, pe baza a ceea ce judeca. Toate astea stăteau la baza manifestărilor lui, la baza acțiunilor lui.
Azi, toate astea s-au dus dracului. Acuma, în locul în care se adunau semnalele de la creier, de la inimă, de la ceilalți senzori, loc din care ieșeau comenzile care-l puneau pe om în mișcare, acuma, acolo, i-a crescut un cip care funcționează exclusiv pe bază de bani.
Căsătoria? Cip-ul prelucrează informațiile financiare și-ți spune dacă să te însori/măriți cu aia/ăla. Nu există altceva, nu mai fug unul după altul înebuniți de culoarea părului sau a ochilor, de finețea pielii, de … să nu mai zic ce. Dar nu numai căsătoria are la bază numai banii, ci și divorțul. Divorțez dacă-mi iese ceva. Dacă nu, să fie sănătos/sănătoasă, că eu nu plec!
Alegerea meseriei? Strict pe bază de bani. S-a terminat cu alesul meseriei pe bază de ce au făcut tata/mama, sau pe baza a ceea ce ți-a plăcut să faci când erai mic, sau pe baza a ceea ce ți-a plăcut când i-ai văzut pe alții făcând. Nu se mai face nimeni doctor fiindcă îi place să panseze răni. Nu se mai face nimeni învățător fiindcă îi place să-i vadă pe ăia mici cum se miră când aud ceea ce li se explică. Nu se face nimeni avocat ca să apere dreptatea. Nu se mai face nimeni tâmplar fiindcă îi place să dea la rindea. Nici măcar șofer de taxi nu se mai face nimeni pentru că i-ar place volanul, ci doar ca să câștige bani. Toată lumea își alege meseria în funcție de bani. De câți bani au, sau de câți bani vor/speră să câștige.
De alte sentimente precum naționalismul, sau patriotismul, nici nu mai zic, că astea nu numai că au fost eliminate din cip-ul pe bază de bani, ci au devenit chiar condamnabile.
De aici decurg toate manifestările de care, ipocriți, ne tot mirăm și ne indignăm. Dacă tot nu ne interesează decât banii, de ce îl acuzăm pe un ministru că nu merg treburile în minister, în loc să-l apreciem pentru cât câștigă?!? Cine ne-a spus nouă că ăla s-a bătut să ajungă ministru pentru noi?! Să fim serioși! S-a făcut ministru pentru el. De ce avem pretenții față de un președinte? Ne imaginăm că ăla s-ar fi făcut președinte fiindcă era animat de nu știu ce sentimente înălțătoare?!? Să fim serioși și să deschidem ochii. S-a făcut președinte ca să câștige bani. Atât!
Care-i legătura, totuși, cu titlul? Ziceam că am auzit de „Second opinion” în lumea medicală. Este concepția potrivit căreia, după ce consulți un medic, este bine să mai consulți unu, să nu te rezumi la diagnosticul și tratamentul stabilite de primul medic. Bine-nțeles, și second opinion, ca și first opinion, costă bani. Car’va zică, cei din domeniu, văzând că ei sunt prea mulți, s-au gândit cum să facă să facă bani. Și au lansat această concepție. Firesc, mă aștept să apară și „Third opinon”. Desigur, pe bani. Căci, nu-i așa, dacă-ți spune unu că e laie, iar al doilea că-i bălaie, tu ce dracu faci? Că, fiind vorba de viața ta, nu stai să scrii articole, ca mine, în care să te întrebi cum estimezi după care estimări să te iei. Așa că, te vei duce să ceri o a treia opinie.
Mă aștept ca în curând să apară firme cu logo-ul „La noi poți muri pe bani”. Adică, te duci la ei, îți dau niște bani și tu te lași măcelărit pe bucăți, în funcție de ce comenzi au ei, fie de pulpă, fie de ficat, fie de … Să vezi înghesuială la firmele alea!
Sunt curios dacă vor apare niște joscomuniști cu o second opinie față de cele expuse de mine, care să-mi explice că sunt tâmpit. Nu, de fapt, îmi vor spune că sunt comunisto-bolșevic. Cuvântul tâmpit nu-l au în vocabular, sau nu au voie să-l folosească, și știu ei de ce. Le e teamă să nu se-ntoarcă la ei! Cam la fel cum nici homosexualii nu au cuvântul homosexual. Ei cică sunt gay.
P.S. N-am vrut să fiu răutăcios și să mă minunez și eu de formidabilele progrese ale medicinei. Păi, din moment ce aceleași manifestări pot fi interpretate în mai multe feluri, uneori total diferite, e clar progresul, nu?!? Nu ca la matematică unde niște tâmpiți au stabilit că 9×9=81 și o țin tot așa de sute de ani. Da, știu, organismul uman este cu totul altceva decât tabla înmulțirii, dar tot de tabla înmulțirii se folosesc și cei cu second opinion ca să-mi spună câți bani să le dau.

Reclame

11 gânduri despre „Second opinion

 1. Deși avem mult mai multe biserici decât spitale, cultul banilor (”ochiul d..lui”.) tinde să inlocuiască orice morală sau sistem de valori autentice.Totuși, deși rare, mai sunt excepții de la regulă. D.p.d.v. al opiniilor medicale, fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, riscuri mai mari sau mai mici. In final, Dvs. va trebui să hotărâți ce opinie veți urma.

  • Pe bani! Daca nu BANII i-ar fi interesat, ci sanatatea mea, sau adevarul medical, cei doi medici ar fi discutat intre ei si s-ar fi edificat, nu m-ar fi lasat pe mine ca prostu-n ploaie. Eu cum stiu dupa care opinie sa ma iau? Dau bani celei de-a treia opinii, nu? Q.E.D.

 2. NU PUTEM SA AVEM SI DOI PRESEDINTI? PRIMUL-LUNI,MIERCURI,VINERI,AL DOILEA-MARTI,JOI, SAMBATA,IAR DUMINICA LEO DE LA STREHAIA,ORICUM PARE MAI ORIENTAT SOCIAL DECAT JOHANIS 6 CASE….

  • Pai, cand a fost la „second opinion” la alegerile prezidentiale, asta au ales romanii. Partea proasta este ca platim toti, nu numai cei care au ales „second opinion”.

 3. Fiind noapte, este mai răcoare și gândurie se pot lega mai ușor. Despre ce este vorba. Universul veșnic și infinit funcționează după o lege a armoniei universale. Am putea spune, legea lui Dumnezeu. Nu voi intra acum în filosofia acestei legi. Pot spune însă că unul din corolarele acesteia este că „tot ce se naște, și more tot ce apare va și dispărea”. Acest lucru este valabil atât pentru viața fiecăruia, cât și pentru viața tuturor. Cei care au studiat cu atenție evoluția pe Pămâmnt a speciei umane consideră că omul nu se trage din maimuță. El a apărut cu mult mai înainte decât susține Darwin. Sunt tot mai multe dovezile că omul nu a apărut pe Pământ, ci undeva, în Univers, probabil în mai multe locuri, cu multe de miliarde de ani în urmă. În evoluția sa, specia umană a avut și exemplare de talie mult mai mare decât cea a omului actual, dar și mult mai mici decât aceasta. Sunt deja dovezi certe că, înainte de a veni pe Pământ, omul o fost pe Marte. De asemenea, sunt dovezi că omul a apărut pe Pământ cu peste un miliard de ani în urmă. De atunci, s-au perindat sute, poate mii de civilizații umane. Acestea au dispărut fie din cauza unor cataclisme, fie ca urmare a intervenției unor civilizații venite din altă zonă a Universului. În perioada pe care omul actual o cunoaște mai bine, au dispărut câteva civilizații, ca urmare a evoluției lor firești. Asta nu înseamnă că au dispărut toți oamenii, ci din cauza evoluției normale, adică, au apărut, au evoluat și au dispărut, fiind înlocuite de alte civilizații. Din păcate, noi suntem acum în faza de început a dispariției actualei civilizații. Cum se va întâmpla acest lucru, încă nu putem ști. Și nici când. Dar se va întâmpla! Sistemul nostru solar se îndreaptă acum spre constelația Pleiadelor, în a cărei structură se află, deplasare care va dura în jur de 13.000 de ani, când va ajunge pe orbita stelei Alcyone, , steau cea mai mare a constelației menționate. Din dovezile descoperite până acum, în această perioadă vor apărea două civilizații, fiecare cu durata de circa 7000 de ani.La apariția și dispariția acestoer civilizații, inclusiv a noastră, o contribuție majoră o vor avea mediile cosmice diferite, prin care va trebui să se deplaseze sistemul solar.
  Cele de mai sus sunt o sinteză a celor ce se cunosc și se vor difuza în următoarea perioadă.

 4. Este încă o dovadă că Pământul nu s-a „rupt” din Soare, ci exista cu mult înainte de Big-Bang. Acest adevăr rezultă și din Biblie. Curioșii pot citi primele versete din „Geneza”, unde vor afla că „Totul era întuneric (pe Pământ), iar deasupra apelor întunecate plutea spiritul lui Dumnezeu”. Deci, în momentul Big-Bang Pămâmtul exista deja, avea căldură proprie (existau „ape întunecate”), avea atmosferă proprie („deasupra apelor întunecate plutea spiritul lui Dumnezeu”). Este posibil ca Pământul să fi avut cândva și viață, care a dispărut însă atunci când a început să fie atras spre acumularea enormă de energie hiperconcentrată, care a explodat înainte ca Pământul să ajungă prea aproape de structura reaspectivă, carearl- ar fi asimilat.

  • Corect ! Nu zise nea Mărin Primordialu că-i dădură cu Big Bangu in grădină de se speriară toate orătăniile si nu mai ouară o săptămână ? Acum vreo 13-14 miliarde de ani.

   • Aoleu, uitai sa zic chestia asta cu orataniile in relatarea aia a mea de la fata locului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.