Evoluție

Când eram eu mic (jur că și eu am fost mic!), cu Moș Ajunul se venea chiar în seara de Crăciun, iar cu plugușorul și cu sorcova în prima zi a noului an. Acuma, încă de prin noiembrie auzi prin tramvaie/autobuze/metrou „Ascultați vecinilor/Tineri și bătrânilor …”, iar de pe la mijlocul lui decembrie apar cei cu plugușorul, cu capra și cu ursul.
Dacă mai evoluăm mult, s-ar putea ca urările de Crăciun să înceapă de Întâi Mai, iar cele de anul nou la 23 August. Atunci ar defila toți urătorii și s-ar transmite în direct, la televizor, urările lor, ca să nu mai cheltuie bani pe drum să vină ăia tocmai din Moldova la București, ca să ne ureze.
Problema este că, foarte probabil, joscomuniștii vor simți niște furnicături în … partea de jos a părții de sus a trupului și vor găsi de cuviință că urările de Moș Ajun au iz comunist, având în vedere când se proferează, și vor cere guvernului personal al întâiului feisbuc dintre feisbuci să reglementeze această chestiune, conform directivelor UE.
Astfel, va apare în calendarul de sărbători legale românești Ziua Urii. Adică, ziua în care vor fi proferate urările de Crăciun, de Anul Nou, de Bobotează și chiar și cele de Paște, de Sfânta Maria, de Sfântul Vasile, de Sfânta Parascheva, toate grupate într-un mesaj care va fi citit de reprezentanții grupurilor de urători, parte a Societății Civile, Departamentul Urii, aflat sub directa monitorizare, supraveghere și coordonare a ăluia de știe să mintă și când doarme căzut pe spate.

Anunțuri

Un gând despre „Evoluție

  1. Ideia este foarte bună! Lipsește însă ceva: Toți urătorii trebuie să fie îmbrăcați în straie tradiționale! Care tradiție? Știu ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s