La război, înainte marș!

Cred că s-a dat deja comanda din titlu. Iată două titluri din presa on-line străină, de azi:
-“Merkel says ‘horrified’ by Russian bombings in Syria”;
-“Official: Turkey will help people inside Syria”.
Nu o auzisem pe duduia Merkel exprimându-și oroarea față de bombardamentele americane din Siria, este oripilată, în schimb, de bombardamentul rușilor, început cu câțiva ani buni mai târziu decât cel american.
Iar Turcia este și ea oripilată de bombardamentele rusești, atât de oripilată încât le-a doborât un avion, iar acuma anunță oficial că intră în luptă.
Îi rog pe stimații cititori să revadă ce scriam eu pe 02 Octombrie anul trecut. Îi ajut, oferindu-le linkul către articol, cu îndemnul să citească până la sfârșit. https://altfel.wordpress.com/2015/10/02/razbunarea-tiganilor-asupra-lui-hitler  
Dacă se mai îndoiește cineva că despre război țigănesc este vorba acolo, în Siria, înseamnă că naivitatea umană are limite la care eu nu ajung cu rațiunea.
Aș vrea să atrag atenția onor cititorilor români că băștinașii din colonii precum România, în asemenea războaie, intră ÎNTOTDEAUNA în categoria “puradei și balabuste”.
Cam atât.

3 gânduri despre „La război, înainte marș!

 1. Daca doamna Merkel este oripilata de actiunile lui Putin, de ce nu opreste acordul pentru North Stream care ii aduce acasa gazul?
  Si Erdogan care inarmeaza statul islamic de la care cumpara si petrol!
  Chiar ca razboi tiganesc.
  Si doamna Merkel nu-si aduce aminte din istorie ca alianta dintre imperiul german si cel otoman, in primul razboi mondial, nu a purtat noroc nici unuia.

  • Indraznesc a va contrazice, chiar asa habarnist cum sunt eu cand e vorba de istorie. Pentru ca sunt foarte, foarte multi turci care vor spune ca alianta de care pomeniti le-a purtat noroc. Sunt turcii aia multi care traiesc in Germania. Daca nu le-ar fi purtat noroc, s-ar fi dus la ei acasa.

 2. Privit din acest unghi, aveti dreptate.
  Turcii au inceput sa emigreze in Germania prin 1960-70 cand nemtii, datorita planului Marshall, aveau nevoie de mana de lucru necalificata.
  Astazi, Berlinul este orasul turcesc cel mai mare din Europa cu cele 100 de moschei ale sale si cu cele cinci ziare de limba turca. Sunt turci chiar si in Parlament.
  Bunele raporturi dintre aceste doua tari au facut ca fenomenul migratoriu sa se inverseze, azi in Turcia lucrand multi nemti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s