Eficiență democratică

Zău dacă nu mi-e dor de dictatura comunistă, dar cred că nimeni nu-și imaginează de ce. Că, beneficiar în vreun fel al acelor vremuri n-am fost, ba, dacă aș fi fost și eu mai “revoluționar” m-aș fi putut declara victimă și aș fi putut să pretind despăgubiri. Păi, dacă unii d-ăia cărora le curgeau balele de plăcere în timp ce făceau bășici aplaudându-l pe tovarășul au ajuns să se declare mari anti-comuniști, cu siguranță aș fi avut câștig de cauză în raport cu impostorii ăia.
Deci, de ce mi-e dor de acele vremuri? Pentru că, atunci, se strigau cu mult mai puține lozinci chioare decât se strigă acuma, atunci se făcea cu mult mai puțină propagandă mincinoasă decâte se face acuma, iar cei care făceau numai politică și nimic altceva erau cu mult mai puțini decât sunt acuma. Nu cred că este nevoie să-mi argumentez afirmațiile pentru că nu sunt singurul care a observat aceste aspecte, dar dacă vreun pudic naivo-prefăcut dorește, îi pot oferi exemple cu TIR-ul. Adică TIR-uri întregi de exemple!
Acuma voi prezenta unul singur, care m-a pocnit chiar azi când m-a pus dracu să ies din casă și să mă urc în metrou. Deși observasem mai demult, de-abia azi m-a frapat ceea ce am văzut. La capăt de linie, mecanicul conductor se deplasa la capătul celălalt al trenului, ca să pornească în sens invers. Brusc, mi-am amintit că, pe vremea dictaturii, la fiecare tren de metrou existau doi mecanici conductori. Una din lozinicile propagandei deșănțate a lumii ipocrit numite democratice și civilizate era aceea că în socialism eficiența este scăzută, spre deosebire de capitalism unde este muc și sfârc. Azi m-am lămurit cum este și cu lozinca asta. Pentru că, acuma, un tren de metrou nu mai este deservit de doi oameni, ci … de patru. Pentru că a rămas un singur mecanic conductor în loc de doi, dar în metrou se mai plimbă încă trei oameni îmbrăcați în negru, cu diverse inscripții pe îmbrăcăminte. Iar ăia sunt plătiți tot de noi.
Curat eficiență! D-asta capitalistă, democratică.

Reclame

2 gânduri despre „Eficiență democratică

  1. E PE BUNE CE SPUN ACUM..CAND ERAM OFITER DE LEGATURA-LA COMUNISTI- SI LUCRAM PE NAVELE MILITARE N.A.T.O.-UNII DINTRE MARII GARGARAGII DE ASTAZI PE VREMEA ACEEA NU FACEAU DEOSEBIREA DINTRE N.A.T.O. SI U.E.F.A.-PORTUL CONSTANTA ERA PLIN CU DACII SI TRACTOARE PT.EXPORT.PANA RECENT,PORTUL ERA PLIN DE CHERESTEA…AM UN CONTRACT DE CERCETARE CU O FIRMA DIN PORT SI VAD CUM TREPTAT CHERESTEAUA ESTE INLOCUITA CU…..BUSTENI.JOS COMUNISMUL/ TRAIASCA INTERNATIONALISMUL CAPITALIST,CU TOATE BINEFACERILE LUI…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.