Au reușit!

Am senzația că cineva dorește cu orice chip să impună un primar pentru București. C-or fi niște cetățeni românești cu oarece interese oculte, c-o fi vreo ambasadă care are niște interese ale țării pe care o reprezintă, c-o fi vreun partid … nu știu. Cert este că, oricine ar fi, au reușit să abată complet atenția de la problemele de care ar trebui să se ocupe primarul. Au lansat candidatura lui Marian Munteanu și, din clipa aia, nimeni nu mai discută decâte despre legionari, despre ortodoxism, despre mineriadă, despre un fost șef al SRI, de parcă astea ar fi problemele de care trebuie să se ocupe primarul capitalei. Pasajele aflate în lucru și care nu se mai termină de ani de zile? Canalizarea care mai mult se înfundă decât se desfundă? Transportul în comun? Poluarea? Parcurile privatizate pe bucăți? Maidanezii canini și cei umani? Ce-i cu toate astea? Cum sunt așa vor rămâne, dar vom fi bucuroși că primarul general al capitalei are, sau n-are, afinități pentru legionari, că este, sau că nu este, ortodox habotnic, că a fost, sau n-a fost, bătut la mineriadă, că este, sau că nu este, prieten cu Măgureanu.
Halal! Vorba lui Mircea Badea, adaptată de mine: Trăim în București și asta ne mănâncă … ficații! De acum încolo, dacă vom fi nemulțumiți de primar, nu vom mai putea acuza decât legionarii, biserica ortodoxă, minerii și pe Virgil Măgureanu.

Reclame

2 gânduri despre „Au reușit!

  1. Situața este foarte clară. „Marele” Soroș controlează cera mai mare parte a societății civile și nu numai. Nu trebuie uitat că în spatele situației de la Roșia Montană se află dunealui! Faptul că românii nu au fost de acord să accepte o exploatare cu implicații de mediu teribil de periculoase, mai ales după ce el a acordat unui mare număr de „jmecheri” care se vedeau bogați, l-a deranjat foarte mult. Mai ales că el era la curent cu ultimele cercetări din care rezulta că zona respectivă deține o cantitate enormă de metale rare, deosebit de necesare în tehnica militară, de cucerire a spațiul cosmic de perfecționare foarte rapidă a unei game foarte largi de aparatură tehnico-științifică. Întâmplător, am cunoscut, după 1990, modul în care lucrează acest rechin, cu ocazia participării la niște acțiuni promovate de ONG-uri susținute copios cu fonduri de către acesta. Ce se întâmplă acum în țara noastră, este rezultatul, în bună măsură, al „răzbunării” lui Soroș. Și aceasta poate merge până la încercarea de a destrăma România! Și individul după cum se vede, știe cum să acționeze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.