Fetele de aur

Această postare este alcătuită din două părți distincte. Prima parte este sub deviza lui Felix Rache: “O FOTOGRAFIE FACE CÂT O MIE DE CUVINTE” și conține două fotografii cu niște fete de aur.
Prima fotografie este cu ele pe podium atunci când s-a cântat imnul național al României, în onoarea lor.

FETELE DE AUR.2

A doua fotografie este tot cu ele după terminarea ceremoniei.

FETELE DE AUR

Fotografiile le-am “sustras” din varianta on-line a Gazetei Sporturilor de azi.
Partea a doua a postării îmi aparține. Vreau să-i văd mâine, pe macacii care au decretat doliul național NEJUSTIFICAT că se vor manifesta precum fetele astea în prima fotografie. Să dea dracu să nu-i văd plângând, la fel cum plângeau guvernanții de la București când a murit Stalin la Moscova! Că nu-i nici-o deosebire între ăștia de acum și ăia de atunci.
Eu, mărturisesc că mâine mi-am organizat un chiolhan. Nu glumesc! Nu l-am organizat ostentativ, îl planificasem dinainte ca hipopotamii să decreteze doliu național, dar nici nu l-am anulat atunci când babuinii mi-au interzis.Și nici n-o să pun eșarfă neagră la tricolorul de pe balcon. Că, n-am de ce. Ba, precis o să fac și eu cum au făcut fetele de aur în cea de a doua fotografie. Mă rog, mai cu atenție, să nu cad de pe balcon, iarăși.
Pentru tâmpiței și tâmpițele precizez că nu am nimic cu ființa decedată, n-am cunoscut-o, nu m-a cunoscut, n-am avut nimic de împărțit unul cu altul, nu mi-a dat nimic, nu mi-a luat nimic, dar una este moartea unui om, fie el și foarte blând, sau cumsecade, și cu totul alta este doliul național.
Dacă ar fi fost să număr câți români au folosit la mâncare uleiul făcut la fabrica unde tata își sacrifica și nopțile, ca să meargă bine, și câți oameni și-au găsit un rost în viață fiindcă i-a învățat el meserie, ar fi trebuit să se țină o lună doliu național când a murit el.

P.S. Stimabilii vizitatori pot comenta ambele părți ale acestei postări. Îi asigur că acest blog nu este monitorizat decât de „organili statului de drepți” ale noastre, din popor, nicidecum de cele din Rusia, China, Botswana (ai dracu cu bancnota lor!), Cuba, Groenlanda, Siria, Myanmar, Isr… Ne, ne, ne! Ce era să zic! Pușchea-mi pe limbă! În plus, suntem sub umbrela NATO, așa că nu poate să ne cadă nimic în cap, din cer. Că, ce pătrunde pe sub umbrelă nu se pune la socoteală. Iar pe sub umbrelă, numai cine nu vrea nu intră în România să-și facă mendrele. Chiar și morții.

Reclame

5 gânduri despre „Fetele de aur

 1. Fetele noastre au demonstrat încă odată că, în ciuda dificultăților, pot obține rezultate foarte bune pentru România, nu pentru cei care se vor împăuna la sfârșit, fără a fi făcut ceva deosebit pentru facilitarea unor rezultate cât mai bune. Sper că vom mai avea motive să ne mândrim !

 2. Tot respectul pentru aceste sportive, care ne-au adus pe față acel zâmbet, ce ne lumina existența mult mai des în urmă cu un sfert de veac ! Eu unul sunt unul din cei ce le mulțumește cu plecăciunea cuvenită … În legătură cu celălalt subiect, rămân la punctul de vedere exprimat prin corespondența electronică atunci când se „cocea” propunerea de doliu național pentru o ființă care nu a avut „nici în clin, nici în mânecă” cu românii, ci doar cu un anume „român” care nu merită respectul acestei nații .

 3. Respect, echipei României, antrenorilor. Știrile Tv arată, disciplina, răbdarea, respectul cu care se înclină și își fac semnul crucii românii, monarhiști și nu numai, trecând prin fața catafalcului Anei, soția lui Mihai I, și o fac repetat, în fiecare jurnal, parcă s-ar făli cu atitudinea românilor. Mi-ar plăcea să văd aceeași plecăciune a românilor la aeroport, primind cu flori și urale de admirație, mândrie și respect, olimpicii la matematică, fizică, sport, chimie și alte științe.
  Cu sutele, miile, zecile de mii, răbdarea lor este încercată la pupatul moaștelor, icoanele făcătoare de minuni, și alte asemenea fățărnicii. Românimea se târăște -n genunchi, înconjurând biserici, cerșind îndurare, iertare, când, de fapt, respectând doar cele zece porunci, nu ar mai fi nevoie de nimic.
  Cine să se bucure, pentru succesul tinerilor care reprezintă țara asta amărâtă ?
  Haos total, lipsa educației, pierzanie pe linie. România nu mai există demult. Suntem asimilați, trăim pe un tărâm de basm transformat în piață de desfacere, biată trecătoare a traficanților de detoate, Marea Neagră vinovată.
  – Într-un viitor apropiat, România se va scrie cu doi R… spunea, într-o emisiune tv, nu demult, Mădălin Voicu. Râsu”plânsu ”.
  Astăzi, un cetățean a lipit pe gardul palatului o lozincă mare :
  ”Ana nu ar trebui înmormântată în România”, invocând Constituția.
  Câteva pensionare, insultându-l, lăcrimând, mai, mai să-l linșeze. Despre ce mai putem vorbi ?
  Asta-i țara ? Nu ! Asta e ”prostimea”. Ea înalță și coboară.

  • Numai cineva care se știe că a păcătuit toată viața se poate târâ în genunchi, cu speranța că, poate, totuși, există cineva care îl poate spăla de păcate.
   A avut dreptate cel care a făcut apel la Constituție. Românii ar trebui să vadă cum respectă Constituția cei pe care i-au votat ei! Sunt sigur, însă, că nu vor vedea, pentru că actualii cetățeni ai acestei țări au singur far călăuzitor iar acela nu mai este nici Dumnezeu, nici Ceaușescu, nici Cristos, ci LOZINCA PROPAGANDISTICĂ. Românii actuali se închină la lozinci. Ei înșiși sunt îmbibați de lozinci pe care le devarsă pe unde apucă. Au ajuns ca și-n familie să-și spună lozinci unii altora. Iar pe stradă este o adevărată LOZINCARIADĂ!
   Nu mai zic de Armată, care acordă onoruri unui steag care NU ESTE AL ȚĂRII căreia i-au jurat credință militarii.
   La fetele de aur am făcut trimitere NUMAI pentru secvența în care ele PLÂNG când li se intonează imnul și se ridică drapelul României la catarg. Tot așa vor plânge cei din incompetentul guvern și mincinosul președinte mâine?!

   • Și… cum spuneam:
    1 – ” Mâine, România își îngroapă regina” ,
    a anunțat ProTv, Știrile orei 19.00
    Manipulare odioasă, josnică, mârșăvie.

    2 – La Rio de Janeiro, în dreptul aurului olimpic câștigat de reprezentantele noastre frumos ilustrate în pozele de mai sus, numele țărișoarei a fost scris cu doi r, Rromania, a anunțat tot ProTv, la Știri.
    Au fost atenționați, înregistratorii, dar inevitabilul s-a produs. Cineva a avut gura aurită cu rahat. Nu comentăm punctele de vedere. S-ar scrie o carte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.