Ce zboară timpu’ ăsta!

Am stat de vorbă cu un tânăr. Tânăr, tînăr, dar cu responsabilități, cu copii, unii studenți chiar. Din vorbă-n vorbă am ajuns la timp, iar tânărul se văita că trece prea repede timpul. Zicea el că acu’ e luni, acu’ e vineri, parcă ieri a fost Paștele și deja ne pregătim pentru Crăciun. Suntem atât de ocupați și prinși în tot felul de treburi, încât nici nu-ți dai seama când zboară timpul. Nici noaptea nu mai știm când vine!
Când l-am auzit, am avut o revelație. Ce e dom’le timpul ăsta, de unde vine el? Vine din mișcările Pământului, cea de rotație și cea de revoluție. Din una vin zilele și nopțile, din cealaltă vin anii. Păi dacă a-nceput timpul să zboare, ce înseamnă asta? Eu cred că a-nceput Pămîntul să se învârtă mai repede. Da’ ce se-ntâmplă atunci când ceva se învârte? Apare forța centrifugă și cu cât viteza de rotație este mai mare, cu atât este și forța centrifugă mai mare.
Apăi, dacă lucrurile vor continua așa, parcă văd că într-o bună zi forța centrifugă va deveni mai mare decât forța gravitațională. Să vezi atunci cum vom începe să plutim, chiar să zburăm. Și dacă Pământul nu se va potoli nici când ne va vedea zburând, parcă văd că ajungem pe altă planetă. Obosiți, ne vom așeza să ne tragem sufletul, dar cînd dorul ne-ar arde, am da o fugă pe Pământ să vedem dacă nu s-o fi potolit nărodul. Atunci, cei de pe planeta aia ar zice despre noi … că ne ducem în țările calde.
Desigur, orice abordare științifică, precum asta a mea, are nevoie și de o alternativă. Că, dacă nu se confirmă? Alternativa ar fi că, de fapt, Pămîntul este învârtit de Dumnezeu pe o masă a olarului. Din aia pe care o-nvârte olarul cu piciorul, iar cu mâna meșterește. Mai face un munte, mai aranjează nisipul, mai dărâmă ceva ce nu-I place, mai dă cu puțină apă, ca să alunece mai bine. Cam așa învârte Dumnezeu Pământul. Acu, din două una. Or s-a defectat roata olarului și se-nvârte mai repede, or s-o fi uitând Dumnezeu la vreun meci la televizor și dă mai repede din picior, cam cum dăm și noi când ne uităm la meci. Că și noi suntem după chipul și asemănarea Lui.

Anunțuri

2 gânduri despre „Ce zboară timpu’ ăsta!

  1. Mă îngrozește ideea că datorită creșterii vitezei de rotație a pământului , vor da faliment companiile aeriene !!! Păi cine o să mai piardă timpul prin aeroporturi așteptând legăturile pentru a ajunge la destinație, când va fi suficient să iei o carte bună la tine și să aștepți momentul fericit când sosește destinația la tine ? Oare ce ar putea face oamenii de știință ca să „grăbească” viteza de rotație a planetei albastre ? Propun să se facă un studiu de fezabilitate !!! De unde fonduri ? De la Banca Mondială bineînțeles … că doar și instituția asta trebuie să facă ceva bun pentru omenire cândva !

    • Daca guvernul asta ar fi de tehnocrati adevarati si nu ar fi doar un amarat de guvern personal, ar lua act de sugestiile bine intentionate, venite de la oameni de bine, precum aceasta, si ar face ceva ca sa le implementeze. Adica, ar lua bani multi de la Banca Mondiala si ar tine-o vreo 25 de ani tot in studii de fezabilitate, dupa modelul studiilor de fezabilitate pentru autostrazi, studii care nu se termina niciodata. Iar toata aceasta operatiune s-ar putea desfasura sub lozinca JOS COMUNIZMU, astfel ca, in mod cert, romanii i-ar vota 25 de ani la rand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s