Noroc cu americanii!

Recunosc, mă număr printre cei care critică politica externă americană. Când zic că „mă număr printre”, e un fel al meu de a mă răsfăța, pentru că n-am prea văzut alți cunoscuți d-ai mei criticându-i pe americani, ci doar din ăia care se ascund precum elefanții în cireș. Cine nu știe bancul cu elefanții ascunși în cireș, i-l spun.
În schimb, e plină lumea de d-ăia care susțin sus și tare că cei mai odioși dictatori ar fi fost Hitler și Stalin, în urma lor rămânând cele mai multe victime. Pe ăștia, de câte ori le-am cerut să adune victimele produse de americani în Vietnam, în Irak, în Libia, în Iugoslavia, în Afganistan, îi apucă un acces de tuse iremediabil, care-i ține până uit eu ce le-am cerut. Eu cred că au microbi din ăia sensibili la tabla adunării!
Ca să mă întorc la titlu, am să menționez că, de când am început și eu să înțeleg ce se spune și ce se întâmplă prin lumea asta, oficialitățile mi-au tot spus ce răi sunt americanii și ce nenorociri aduc ei omenirii. Cam până prin 1989, aceste afirmații, așa cum erau făcute, n-au reușit decât să mă convingă că lucrurile ar sta exact pe dos. Adică, nu credeam o iotă din ceea ce se spunea.
Noroc cu americanii! Căci, acuma, după ce au dispărut ăia pe care nu-i credeam, m-au ajutat ei să-mi dau seama că lucrurile chiar așa stau. Adică, cele mai mari nenorociri asupra omenirii sunt aduse chiar de americani. Trebuie să fii total scufundat în fundul lor, ca să nu vezi realitatea! Ceea ce, se pare, foarte multor români le-a reușit.

Reclame

7 gânduri despre „Noroc cu americanii!

 1. In 1972, anul III de facultate, imi aranjasem ploile sa raman la ziarul „Aprarea patriei”, unde am si publicat trei articole la rubrica „Rasfoind presa straina”. Unul din ele se intitula chiar „Noi incidente rasiale in US Army”. Era in decembrie 1972. Ca’ va s’zica nu ma credeai, hai?

  • E „pe langa” ce zic eu. Alea nu erau NENOROCIRI asupra omenirii. Era ceva ce se-ntampla ACOLO, LA EI ACASA. Nu era in Vietnam, nu era in Iugoslavia, nu era in Libia, nu era in Irak, nu era in Romania!
   In cartierul meu este un negustor de zarzavaturi. Se vede ca e strain. L-am intrebat de unde e si mi-a raspuns textual: „Din Irak. Americanii au nenorocit o tara si un popor. Acuma ne batem intre noi. Au nenorocit o tara”.
   Poate, acuma INTELEGI despre ce e vorba in articolul meu.Poate te dezbari de intelegerea specifica ziarului la care scriai, ziar care NICI ACUMA nu a inteles sa spuna lucrurilor pe nume.

   • Stai linistit, articolul viza aceaasi US Army ce imapnzea Lumea. Actele se petreceau nu la ei acasa, ci prin bazele miltare din alte tari. Era aceeasi America imperialista, jandarm doar pe jumatate de Lume, atunci.

   • Omule,
    Cand americanii se omoara ei intre ei NU INSEAMNA ca aduc nenorociri pe capul OMENIRII. Ala este chiar un bine pe care il fac omenirii. Nenorocirea este cand bombardeaza populatii care NU LE-AU FACUT NIMIC LOR, doar pentru a-i inlatura pe unii care nu accepta sa-i pupe in fund si sa le dea ce vor ei, cum vor ei, cat vor ei, cand vor ei.

 2. TOTI AVETI DREPTATE.FIE CA SE OMOARA INTRE EI,FIE CA-I OMOARA PE ALTII-ATAC DIRECT,PIERDERI COLATERALE ETC-ESTE ACELASI LUCRU,CRIMINALI. TOV.SINGUR,AM AUZIT CU PUTIN TIMP IN URMA CA LA CRAIOVA SE VA CONSTITUI O BRIGADA MULTINATIONALA,DECI N.A.T.O. DECI….SA TE VAD EU ACUMA CUM MAI AJUNGI LA PODARI…..FARA VIZA AMERICANA…

  • Sunt sigur ca romanii nu ma vor premia, desi eu am prevazut ca Romania va ramane ca o rezervatie, in zona Dabuleni. Exista dovada previziunii mele, in cartea „Zambete ALTFEL” care, desi are cuvantul zambete in titlu, vorba unui general care a prezentat-o prin mai multe locuri si lacasuri de cultura, nu e de ras, ci mai de graba de plans. Exact asta ma intrebam inca de atunci, cum sa fac sa obtin si eu aprobare sa dau o fuga pana la Podari.
   Voi cauta si voi posta din nou acel text.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.