Omul nou

Vai, cât s-a mai scremut comunismul să nască omul nou! S-a zbătut, s-a zbuciumat, a promis, a amenințat, dar n-a reușit decât să-l învechească pe ăla care era. Adică, l-a făcut să mintă și mai mult decât era el obișnuit să mintă, l-a făcut să fure și mai mult decât obișnuia el să fure. Ba, ca să fiu sincer până la placheu, i-a dat ceva ce nu avusese. Striga lozinci mai abitir decât o făcuse până în comunism.
Da, numai că nu ăla era omul nou cu care ne tot amenința comunismul că o să apară. Omul nou a apărut de-abia acuma, datorită democrației, guvernării tehnocrate și parteneriatului strategic.
Cum arată omul ăsta nou? N-am o poză cu el, dar îl pot descrie uitându-mă la unul din mulțimea de exemplare care au apărut.
De lucrat zice că ar lucra la o gazetă specializată în sport. Despre ce specialități sportive scrie el? Oho, despre o grămadă! Voi înșira doar câteva pe care mi le amintesc așa, superficial.
De exemplu, scrie despre gagicile unor sportivi, cum se îmbârligă ele cu unii și cu alții, și despre cum se îmbată ei. Trebuie să recunoaștem că nu exista această specialitate jurnalistico-sportivă pe vremea comunismului, deci este clar nou.
Mai scrie despre diverse afaceri oneroase, care se petrec pe marginea, sau chiar în mijlocul unor manifestări sportive. Căci, ce altceva i-ar putea interesa pe cei pasionați de sport? Doar nu s-or apuca să citească ce se scrie prin comunicatele parchetelor, ale poliției, ale instanțelor, ale institutului de criminalistică, ale institutului de medicină legală! Nu, dom’le, dacă ești cu adevărat pasionat de sport, atunci citești despre afaceri oneroase, despre gagicăreli și beții în gazeta sportivă!
Apoi, descrie mecanisme prin care acționează microbii, dar și cum anume ar trebui făcută curățenia prin wc-urile spitalelor, și arată cu deștiul niște cetățeni vinovați că … nu i-au explicat lui ce atribuțiuni profesionale au ei, înainte ca el să decreteze că ăia nu și-au respectat acele atribuțiuni pe care nu i le-au arătat și lui, fir-ar mama lor a dracului!
Nou, vă asigur. Mai nou de atât sper să nu existe pe Pământ! Ba, ca să mă mențin cu sinceritatea la nivelul placheului, cum am promis, dacă am avea noroc ne-am întoarce dracului la omul vechi. Căci, cele mai sfruntate minciuni ale omului vechi erau biete glume pe lângă „disertațiile științifice” ale acestui om nou, pe care le lansează la foc automat, conform ordinului de misiune.

Anunțuri

10 gânduri despre „Omul nou

 1. ESTE VORBA DESPRE ALA CARE A SCRIS DESPRE ANTRENORII ROMANI CARE AU ACTIVAT IN STRAINATATE-FOTBAL-,PRINTRE CARE UNII IN LIBIA SI NE SPUNEA CA ACEASTA TARA ESTE IN ASIA? I-AM ATRAS ATENTIA SI MI-A RASPUNS CA ESTE EROARE DE TEHNOREDACTARE…DA, DAR TOT TAMPENIE ESTE…

  • Bai, Libia era unde stii tu pe vremea comunsimului. Acuma, Libia este in Asia, sa-ti fie clar! Ca nu se mai aseaza tarile pe Pamant dupa cum vor comunistii. Acuma e democratie, se aseaza tarile dupa cum vrea mushkii manelistilor sportivi.
   Am observat eu bine ca omul nou minte mai al dracului ca ala vechi. Cum dracu sa fie eroare de tehnoredactare? Ca, nici masina de scris, nici calculatorul NU POT transforma AFRICA in ASIA indiferent ce le faci. Pot manca o litera, pot schimba literele intre ele, pot adauga litere, dar NU POT SCHIMBA Africa in Asia! Doar un bou prins ca avea, de fapt, alta treaba pe acolo pe unde a fost prins, putea face o asemenea afirmatie.

 2. Dacă ne gândim la una și aceași persoană, după mine este unul dintre cocalarii frustrați ai presei, angajat cu simbrie la vreo două firme ce țin morțiș să pună stăpânire pe asistența medicală de urgență. Despre sport nu poate să scrie fiindcă nu cunoaște cu ce se ocupă sportul… Asta putem vorbi doar cu nenea Cristi Țopescu. Și fiindcă omul vrea să schimbe fața medicinei românești eu îi propun să tragă ceva mai vârtos de sfori, că poate ajunge ministru la sănătate… Nu mai contează unde e Libia.

  • Cred ca ala este. Nu sunt psiholog, nici psihiatru dar mie privirea acestui cetatean imi sugereaza ca e ceva in neregula cu el. E ceva nefiresc in ochii lui si chiar si in modul in care se blocheaza pe anumite chestiuni, de parca ar avea MISIUNEA sa sustina NUMAI acea chestiune, INDIFERENT de argumentele partenerilor de dialog.

 3. Am auzit și eu despre „translația continentelor”, dar nu credeam că se face și pe bucăți ! În ceea ce privește „gazetarul” despre care se presupune că ar face parte din specia umană pe cale să schimbe fața lumii, cred că e mânat de un „țel” pe care noi păcătoșii de rând care nu au acces decât la „informații neclasificate”, putem doar să-l bănuim. Băiețașul ăsta „a luat-o rău pe miriște” și uite așa se manifestă marele salt în evoluția umană !!! Din când în când … dar mai ales în vremuri tulbure …

  • Ordinili se iezecuta nu se discuta, iar el, ca orice incorporat, este un bun iezecutant.
   Rectific, nu chiar ca orice incorporat din ala clasic, ca, printre acei incorporati mai erau si d-aia care nu prea le executau, pe cand astia noi … Sa te fereasca Dumnezeu de astia! Astia ii mananca si pe ta-su si pe ma-sa daca primesc ordin, desigur ordin democratic.

 4. parcă numai el e… omul nou? Mincinicopski ne spunea că salamul are E-uri, apoi făcea reclamă pe alt post la… salam. Mai nou, oamenii noi ne învață că nici becurile alea mici, LED-urile, adică nu sunt sănătoase, nici rezistente nici…. parcă ar fi o contrareclamă comandată de ENEL sau de Cez ori cine știe care altă firmă care vinde curent… normal, zic eu… cu ledurile astea nu mai consumăm curent cu ghiotura și nu li se mai umflă lor facturile alea super umflate… iar specialiști în sport, ce să mai spun, geme lumea televizionistă de ei – sau de ele – după două trei știri reale din sport, apar și can-canurile despre unul sau altul: cine și ce a mai beut, calul de bătaie fiind săracul Tamaș care se zbate degeaba să mai prindă un loc la națională – că nu scapă de sticlele golite pe plai britanic ori mioritic… apoi ce copii ar face unul, ce nevastă și-ar trage altul, cum ar semăna cineva cu Beckham dacă nu ar semăna chiar de loc… cine am fost la botezul lui…șamd
  Apropos, Libia nu era țărișoara aia unde se dădea apă și curent gratis, benzină ieftin și ceva bănuți la căsătorie? Și de care au zis Jandarmii lumii că e dictatură și i-au aruncat în… Evul Mediu, să vadă și ei ce e aia democrație? (hai că nici noi nu suntem departe de Evul Mediu… vorba unui amic: „americanii au ajuns în Lună și muma toacă lemne cu sapa”… chiar or fi ajuns americanii pe Lună ori o fi tot o intoxicare a gazetarilor sportivi?)

  • Libia era tara aia democratica, atata vreme cat Gadhafi a fost dispus sa discute si cu patria lu’ democratie, dar care a devenit dintr-o data cea mai feroce dictatura in ziua in care Gadhafi n-a mai fost dispus sa execute ordinele alora din patria lu’ democratie. La fel ca si Irakul.
   Da’ discutam chestiuni in legatura cu care omul nou de care ziceam eu nu a primit inca misiuni. Ca atare, inca nu stie sa-si fixeze ochii si discursul intr-o directie, intrucat nu i-au fost definite. Iar el, de capul lui, nu stie decat sa râgâie.

 5. Daca istoria este ciclica, atunci omul nou este cel care se manifesta ca maimuta pe autostrada (a se vedea si „Planeta maimutelor”). Omul nou, desigur, mananca si mancare cu OMG si Initium – versiuni actualizate ale graului, cartofilor, rosiilor, porumbului etc. si bea ca pe vremea dacilor vin din struguri tratati cu fungicide. Tanarul nou face còpii pe internet sau cu mana. . . pe „smart”, ca de facut copii se ocupa numai primitivii. Tanarul nou gandeste in stil corporatist si face ca. . . stramosul neandertalienilor prin cluburi (d-aia este tare de urechi si autist). Este ciudat ca mai exista unii care sunt premiati ca inventatori, olimpici, inalt calificati, tacuti si. . . umani!

  • Daca un Ion(simplu) a scris acest comentariu, imi dau seama ce ar fi iesit daca l-ar fi scris un Ion(compus, sau complicat!?)!!! Te-ai dus prea departe cu gandul. Eu ma oprisem la omul nou ala vechi! Asta de care zici pare a fi omul vechi ala nou!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s