Confirmare-5

Iată că presa pe care o tot critic eu, … lasă că nici ea nu se lasă mai prejos și mă pune în situația de a părea un biet naiv cu criticile mele, în raport cu ceea ce comite ea, confirmă valabilitatea unei invenții pe care eu am propus-o, dar nimeni n-a dat doi bani pe ea.
Cum m-a ajutat presa? Publicând materialul cu acest titlu: “Scandalurile sexuale care au zdruncinat Justiţia românescă. Magistraţii care au vândut sentinţe pentru partide de sex sau pentru a-şi întreţine amantele”.
Și care este invenția propusă de mine dar nebăgată în seamă de nimeni? Iată, un fragment din „Mixer juridic la purtător”. Aiasta-i propunerea:

Mixer juridic la purtãtor

……… Mai pe la toate televiziunile s-a dezbãtut cazul acelor puşcãriaşi care au fost puşi în libertate pe considerente hazlii, dacã relatãrile presei au fost corecte. Hazlii erau considerentele, sau aveam de a face cu o corupţie în sistemul juridic, acolo unde nişte judecãtori, cu avizul unor medici şi al unor procurori, eliberau acei puşcãriaşi?! La un moment dat, printre invitaţii la dezbaterile pe aceastã temã s-au aflat şi câţiva reprezentanţi ai justiţiei. Adicã, nişte jurişti de profesie, nu ca mine. Si ce s-a reliefat pregnant din luãrile lor de poziţie? Cã acei judecãtori au cerut avize medicale, puncte de vedere ale penitenciarelor, ale procurorilor şi ale nu mai ştiu cui, şi cu asta basta. S-au uitat într-un paragraf de lege şi au decis. Pe ei nu i-a interesat ce fãcuse omul ãla de ajunsese acolo, care puteau fi consecinţele motivelor invocate de el în cererea de eliberare, dar şi consecinţele eliberãrii lui. Nimic nu i-a interesat pe acei judecãtori. Si-au deschis umbrela legii deasupra ţestelor dezinteresate şi au decis, în funcţie de tãria argumentelor invocate de avocat şi de avizele altor structuri.
Pãi, sã nu se supere ‘mnealor, judecãtorii, dar la modul ãsta eu cred cã nici nu e nevoie de judecãtori. Introducem toate avizele, cererile puşcãriaşilor şi pledoariile avocaţilor într-un mixer, îl bãgãm în prizã şi ãla ne dã decizia. Îşi imagineazã cineva la cât s-ar ridica economiile fãcute prin neplata salariilor pentru toţi aşa zişii judecãtori ai Patriei? Cã mixerul ãla nu consumã mai nimic! La o adicã, merge şi cu baterie, la purtãtor. Poate fi dat în dotare tuturor puşcãriaşilor. Le-ar conveni şi lor, cã o baterie costã mult mai puţin decât şpaga pentru un judecãtor, procuror, medic de penitenciar sau avocat.
Evident, acel mixer n-ar pretinde nici servicii sexuale!
Am publicat această propunere de invenție/inovație în urmă cu câțiva ani în culegerea de … zâmbete intitulată chiar „Zâmbete ALTFEL”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.