Penele

Nu este vorba de pene, deși tot despre un fel de pene este vorba. Pene de papagali. De fapt, acest „Penele” este traducerea cinstită a sintagmei mincinos și fraudulos folosită de unii sub forma P.N.L. Căci, să fim serioși, unde au mai văzut ei PARTID NAȚIONAL LIBERAL în România actuală? PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL era ăla despre care maldăre de joscomuniști actuali se fereau să vorbească pe vremea când erau falnici suscomuniști. Pe vremea aia eu studiam trecutul și doctrina PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL. Mă câștigaseră prin lozinca PRIN NOI ÎNȘINE. Că, spre deosebire de joscomuniștii proveniți din suscomuniști, mie nu-mi era teamă. În 1990, când am văzut că societatea românească o ia razna, le-am spus copiilor să se țină departe de politică, dar, dacă nu vor putea, atunci să se alăture liberalilor. Noroc că n-am apucat să mor, iar ei n-au apucat să se alăture politicii, astfel că am reușit să le spun să fugă de penele mai ceva ca dracu de tămâie. Păi acest penele nu este decât partidul noilor limbiști/limbuți. Nu trece zi de la Dumnezeu să nu mă convingă că asta este adevărata și cinstita lor denumire.
Ieri, de exemplu, în cele zece secunde cât durează vizionarea de către mine a unei emisiuni la televizor, în timp ce trec spre WC prin camera unde este televizorul, l-am văzut pe celebrul Buboi dând din fălci. Și ce am reținut? Era într-un studiou cu primărița din Craiova. Aia se lăuda că ar fi pe primul loc la absorbția de fonduri europene. Buboi a sărit ca ars și a contrazis-o, zicând că nu-i adevărat, că pe primul loc este Timișoara, iar pe locul doi Clujul. Atunci primărița l-a trimis să se uite pe statistica Ministerului Dezvoltării și va vedea că pe primul loc este Craiova. În acel moment, Buboi a zis că n-a avut acces la acea statistică. Dar, deși n-a avut acces, deși eu îl suspectez că minte, statistica aia nefiind secretă, el se contrazicea!
Jenant? Jenant este când este prins omul cu rahatul între dinți, la ăsta și „jenant” este prea puțin, prea blând și mult prea estetic, în raport cu jegul care izvorăște din el.
Penele=Partidul Noilor Limbiști/Limbuți. Asta este, cu siguranță, denumirea CINSTITĂ a grupării în care dau din fălci indivizii care, cu neobrăzare, nesimțire și mincinos își zic liberali. Auzit-a careva, vreodată, vreun limbist din ăștia pomenind ceva despre PRIN NOI ÎNȘINE? Pe dracu! Ăștia o au pe PRIN NOI, DAR PENTRU ALȚII! Sau, PRIN VOI ÎNȘIVĂ, PENTRU MINE ÎNSUMI!

Reclame

2 gânduri despre „Penele

  1. Sunt de acord că prin modul în care se exprimă și acționează, „struțo-cămila” formată din rămășițele fostei „Alianțe D.A.” reușesc să îngroape spiritul care definea liberalismul . Perseverând pe drumul pe care mărșăluesc în prezent cu râvnă, nu cred că va dura prea mult până se vor „dizolva” în măreața „forță politică P.M.P.”, eliminând din istoria pe care o clamează încă, amintirea Brătienilor ! Cu regret putem constata că liberalii autentici care mai există (fizic), sunt prea vârstnici pentru a lupta împotriva demolării spiritului care le-a călăuzit tinerețea …

  2. De fapt, Penele preferă să fie în „traista” lui Nicuțor,. deci a „marelui” Șoros! Poate așa vor obține și ei o bucată cât de mică din prada acestuia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.