Mintea de pe urmă

Văd cam pe la toate televiziunile un nene, care a fost ce a fost, perorând pe toate temele Universului. Culmea este că zice bine ce zice. Și mai culmea este că, acuma, critică vehement fapte, pe care, atunci când a fost ce era, și el însuși le-a comis, astfel că, ce zice acuma este în totală contradicție cu ce făcea când era ce a fost.
Chestia asta m-a făcut să cred că cei care l-au ales de două ori și l-au salvat de încă două ori de la o destituire meritată, în esență, i-au făcut un mare rău. Că, dacă-i dădeau voie, prin votul lor, să fie destituit, ar fi devenit înțelept încă de atunci, nu de-abia acuma, când nu mai este ce a fost. Chiar mi-a venit să zic că acei aparent susținători ai lui, îi erau, de fapt, dușmani.
Numai că asta era concluzia glumeață a ceea ce s-a-ntâmplat. Căci, realitatea, ca de obicei, este mai crudă. De fapt, acei susținători ai lui îl susțineau pentru că le plăcea cum mințea conștient, urmărind scopuri mârșăvești. Asta era satisfacția lor. Până la urmă, poate nici ei nu pot fi acuzați. Păi, dacă n-au descoperit și ei cum e să fii curat, cinstit cu tine, în primul rând, și cu toți ceilalți, dacă n-au descoperit cum este să nu-ți fie teamă ce nelegiuiri se va descoperi că ai făcut, dacă n-au aflat și ei ce este aceea compasiunea, bunăvoința, și descoperiseră numai minciuna, mârșăvia, sperjurul, bădărănia, hoția, ce era să susțină și ei? Susțineau și ei ceea ce era și în ei. Nu le aveau ei toți, pe toate, dar ăla le întrunea pe toate.

Reclame

2 gânduri despre „Mintea de pe urmă

  1. Ca buni creștini, ar fi cazul să întoarcem și celălalt obraz și să-i pemitem atât lui, cât și foștilor (deocamdată) susținători să-și dea din nou în petic ! Ulterior, o să fim îndreptățiți să ne lamentăm din nou pe tema mișeliilor comise de aleșii noștri ! După care, procesul se poate repeta la infinit fără să realizăm că ne lăsăm prostiți de minciunile spuse cu mult talent de o rămășiță a fostelor organe de represiune din anii de tristă amintire …

    • Cunoscandu-va, chiar daca nu ne cunoastem, eu inteleg bine ce ati spus si, culmea, va dau si dreptate. Partea proasta este ca prea multi romani chiar asa au facut si, sunt sigur, foarte multi ar face la fel. Marturisesc ca acest tip de manifestare depaseste capacitatea mea de intelegere. Pur si simplu NU POT sa inteleg cum dracu poate cineva sa-l sustina pe unu care-l minte in fata! Cum poti avea incredere intr-unu care te-a mintit de nenumarate ori, chiar si atunci cand iti spune adevaruri evidente. Cu certitudine el urmareste un scop meschin chiar si atunci cand iti spune adevarul.
      Singura explicatie pe care am gasit-o eu este cea pe care am invocat-o in text. Aia cu … cine se aseamana …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.