Car’va’zică …

Presa ne informează că alesul președinte american ar fi anunțat numele lui James Mattis ca viitor ministru al apărării. Sunt prezentate câte date despre viitorul ministru, iar la final iată ce ni se spune: “Mattis, 66 de ani, a servit 40 de ani în Marine Corps până la pensionarea din 2013. Pentru ocuparea postului de la Apărare, Congresul trebuie să dea o lege specială pentru Mattis, care nu are o perioadă de șapte ani de la ieșirea din cadrul serviciului militar, noteaza Washington Times în editia de vineri.
Mi-am adus brusc aminte cum, la noi, unii ghenerali au fost aleși parlamentari încă dinainte de a dezbrăca vestonul, iar alții au ocupat diverse scaune înalte chiar a doua zi după ce l-au dezbrăcat. Și nu-mi iese din cap cum, un fost șef de serviciu secret a fost numit ambasador într-o țară străină, chiar a doua zi după ce n-a mai fost șef, caz realmente unic în lume.
Pe fondul ăsta, mi-am amintit cum, de câte ori îi întreabă cineva de ce fac ceea ce fac, marii politicieni românești ne aruncă praf american în ochi și-n urechi. Adică, vezi Doamne, urmează și ei exemplul marii democrații și d-aia fac ce fac și cum fac.
Car’va’zică, politicienii românești ne aruncă vrăjeala cu modelul american după cum le cade lor la zar, sau la așternut, fără nici-o legătură cu realitatea modelului pe care-l invocă.

P.S. Noroc cu un cititor care a accesat o postare de care eu însumi uitasem. Ia uitați ce ziceam cu vreo trei ani și jumătate în urmă  https://altfel.wordpress.com/2013/03/21/cine-nu-vrea-sa-depolitizeze-armata-militara/ 

Anunțuri

4 gânduri despre „Car’va’zică …

  1. Invocarea „procedeelor din State și din UE” este folosită de persoane care nu știu mai nimic despre ce se întâmplă în statele respective. Astfel de date „la pleseneală” sunt considerate dovezi pentru unele din tâmpeniile care se întâmplă pe la noi. Nu mai reiau aspectele semnalate de tine, care sunt incostabile!

  2. 1 ERATA:GENERALI SI AMIRALI-APROPO DE CEI DIN URMA,AU VAZUT NAVELE MILITARE DOAR IN POZE..2 STITI CINE ESTE PRESEDINTELE CLUBULUI BAYERN MUNCHEN? CAT DE PENAL ESTE ?CATA PUSCARIE A FACUT? SI BAYERN ADUCE LA BUGETUL GERMANIEI MAI MULT DECAT ADUC LA BUGETUL ROMANIEI HARGHITA SI COVASNA…..SPUNETI-I ASTA LUI PLAVANOIS 3.STITI CE FUNCTIE I SE PREGATESTE PENALULUI GENERAL AMERICAN PETREUS? CAR-VA- SA -ZICA,UNA FUMAM,ALTA VORBIM……SECTIA PROPAGANDA A FOSTULUI C.C.ERA O NAIVITATE PE LANGA TICALOSII DIN PRESA DE AZI SI DE LA COTROCENI..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s