Coronița de argint

Este vorba de o coroniță pe care o acord eu pentru mărturisiri făcute inconștient, fără ca mărturisitorul să fie sub hipnoză. Coronița de aur am acordat-o fostului președinte, cel care a mărturisit că „Statul este încurcă lume”, într-un moment în care el însuși era capul statului, după cum îi plăcea se se autoaduleze.
Coronița de argint merge la premierul actual și voi descrie, succint, meritele pentru care i-o acord.
Mă gândesc foarte serios la acea odă wc-ului meu, despre care am mai pomenit. Tot poziționarea wc-ului m-a făcut și aseară să beneficiez de zece secunde de trecere prin camera cu televizor. Iar din televizor am auzit premierul cum își bălăcărea, inconștient, miniștrii, punându-i pe picior de egalitate cu jurnaliștii. Căci, asta făcea atunci când reacționa la acuzele unor jurnaliști, care ziceau despre unii miniștri că mint. Premierul a reacționat zicând că și jurnaliștii mint și că nici ei nu ar trebui să mintă. Car’va’zică, el nu a contestat faptul că unii miniștri mint, dar a pretins ca nici jurnaliștii să nu mintă.
Tradus, asta înseamnă că, deși sunt numiți de președinte, deși au mașină și șofer și umblă creanga pe unde vor și când vor, declarând vrute și nevrute, fără teamă de răspundere, și nu pot fi dați afară oricum, miniștrii din guvernul tehnocrat sunt la fel ca jurnaliștii angajați de cineva, care se duc acolo unde sunt trimiși, nu unde vor ei, se duc cu mașina lor, sau cu trenul, și pot fi dați afară oricând de cel care i-a angajat. Așa că, ce pretenții am mai putea avea noi, muritorii de rând, când însuși șeful miniștrilor îi coboară la nivelul unor jurnaliști!?
Și am mai aflat ceva. Domnul premier zicea că nu a dat sens peiorativ afirmației că se duce la un anume post de televiziune la fel cum cobora în mocirlă atunci când era agricultor. Pentru chestia asta i-aș da un bonus. O coroniță de … nu știu ce, ceva ce crește în mocirlă. I-aș da-o pentru că, tot inconștient, m-a îndreptățit pe mine să afirm că, în timp ce treceam prin camera cu televizor, dinspre televizorul la care emitea sunete premierul străbătea până la mine o duhoare ca dintr-o hazna înfundată. Tot fără sens peiorativ o zic și eu.

Anunțuri

6 gânduri despre „Coronița de argint

  1. Nu aș fi de acord cu motivația acordării coronițelor : la coronița de aur nu ați ținut cont de starea mărturisită de „premiant” în fața distinsului critic literar Nicolae Manolescu, iar beneficiarul coroniței de argint se află sub hipnoză din momentul desemnării sale ca prim ministru ca urmare a pretenției că Ministerul Agriculturii a fost prejudiciat de niște bunuri , care nici măcar pe timpul lui Burebista nu-i aparținuseră sub nici o formă …

  2. Regretul istoric este că „istoria se repetă”. Sunt, (pentru cunoscători) episoade la fel de grave, unele chiar mai grave, spre a nu zice fatale de-a lungul întregii noastre derulări prin timp. Iar dacă toate sictirurile astea cumulate „graţios” se repeta iară şi iară, conchidem, ne răţoim nemulţumiţi, dăm soluţii pe hârtie şi aşteptăm, pentru că „istoria se repetă,” să vie un izbăvitor. Că istoria tre’ să se repete! Ne trebuie un izbăvitor!

    • Aș zice că, la noi, istoria se repetă și din cauza tăcerilor noastre complice. Tăcem și când zic șefii niște gogomănii, și când ne pun să comitem ilegalități, noi tăcem și ne complacem. Suntem zmei doar când nu ne văd ăia mari, eventual noaptea, ascunși sub pat. Nu există UN izbăvitor!

  3. La acest „spectacol” n-am stat numai zece secunde. Am stat mai mult ca să văd cum va ieși acest premier din „mocirla la care merge, după care va face duș!”. Fiindcă asta a declarat înainte să meargă la postul TV respectiv. A fost lamentabil și ipocrit în același timp. Echipa ministerială și-a ales-o singur, a remaniat-o, a condus-o și acum în loc să recunoască faptul că este un incompetent autentic aruncă critici în ea. Cum poți fi atât de pueril politic și să afirmi că orice ministru poate să aibă păreri personale care nu exprimă punctul de vedere al Guvernului, când toată lumea știe că un oficial nu poate să emită păreri personale decât în bucătărie, când nevastă-sa îi face omleta de dimineață??? În rest, în spațiul public și bună ziua trebuie să-i iasă pe gură în modul cel mai oficial cu putință! Dar, așa i-a „educat”, așa avut parte de ei. Adică mincinoși! Cine o fi mincinosul cel mai mare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s