Românizarea Americii

Dacă nici romanii, nici dacii nu au fost în stare să ajungă în America înaintea lui Columb, să-i fi latinizat pe amerindienii ăia, reușirăm noi, românii, să-i românizăm pe urmașii irlandezo-scoțiano-polono-ruso-italo-cubanezi ai apașilor amerindieni.
În demersul ăsta, am apelat la metoda cunoscută în toată lumea dar care, culmea, nu este recunoscută chiar la noi. Este metoda modelului personal. La noi, liderșipul se rezumă la a da ordine pe care însuși liderul nu le respectă. Americanii, nefiind români, au crezut că liderul chiar trebuie ascultat și urmat, pentru că el însuși este primul care respectă ceea ce le pretinde celorlalți.
Hai să n-o mai lungesc, să n-o mai lățesc. În fond, nu mi-am propus să-mi dau doctoratul în chestia asta care nici nu știu cum s-ar numi.
Un lider politic românesc, căruia îi plăcea al dracului să se autointituleze șef al statului, a declarat nonșalant că statul român este încurcă lume, iar la distanță de câțiva ani a declarat și că statul român este stat mafiot. În ambele ipostaze el a făcut, de fapt, niște mărturisiri. Faptul că le-a făcut fără să-și dea seama este nerelevant, relevant este că și-a mărturisit contribuția la distrugerea statului român. Căci, el, în calitate de șef al statului, era cel care diriguia, controla și putea interveni în activitatea statului. Numai că el se comporta ca un șofer care, după ce produce un accident, se dă jos de la volanul pe care n-a știut, sau n-a putut, sau n-a vrut să-l manevreze astfel încât să evite accidentul, și dă vina pe … volan.
Modelul acelui șef românesc de stat a fost preluat și de urmașul lui, singura deosebire între cei doi borfași ajunși șefi românești de stat fiind aceea că, în timp ce primul avea pâlnie în loc de gât, ăsta de acum are menghini în loc de fălci.
Cum s-au românizat americanii?! Simplu, urmând modelul românesc. Așa se face că șefii intelligence-ului american dau vina pe ruși, acuzându-i că au influențat rezultatul alegerilor. Păi, cine dracu ar fi trebuit să prevină așa ceva, presupunând că așa s-a-ntâmplat, nu este doar o încercare puerilă de a se disculpa? Ăștia chiar au ajuns mari șefi în intelligence și n-au aflat că menirea lor este să PREVINĂ acțiunile care îi deranjează, nicidecum să se lamenteze DUPĂ ce s-au produs acele acțiuni?! Nu e limpede modelul românesc al celui care se lamenta că statul pe care el însuși îl conducea nu funcționa?!
Acum, ca să fiu inadmisibil de sincer, mă gândesc dacă nu cumva acei șefi ai intelligence-ului american n-or fi mână în mână cu Putin. El le-o fi promis vodcă, iar ei îi fac reclamă cât de puternic este el, astfel încât să poată pretinde și un al treilea mandat de președinte la Kremlin. Păi, dacă a fost el în stare să stabilească cine să fie președinte la americani …

Anunțuri

10 gânduri despre „Românizarea Americii

 1. Departe de mine ideea să aduc o imagine negativă unui mijloc de cercetare, transport și de luptă cum este vaporul, dar Crăcănel a crezut în permanență că o țară se conduce simplu, precum vaporul. Adică, dai un ordin scurt mecanicului șef, mai dai unul secundului să-i fixeze azimutul și gata! Apoi, avea o singură angoasă: să primească „lichide” pentru pâlnie… Iar acum declară, oarecum surprins, că statul român este stat mafiot. Ar face bine să tacă, fiindcă el rămâne doar un specialist de marcă în DIVIDE ET IMPERA. În rest… e un GOL nemărginit.

 2. EU SUNT DE ACORD,DAR NU COMENTEZ ATATA VREME CAT LOCUIESC LA 700 METRI DE CONSULATUL RUS…..SA VEDETI CE URMEAZA,PT CA LOCUIESC SI LA CCA 1 KM DE CONSULATUL CHINEZ…IN REST,UN BISNITAR NOMENCLATURIST SI UN ESCROC IMOBILIAR….MAI BINE MA DUC SA VAD REALITATEA TV,UN FEL DE REMAKE LA PLANETA MAIMUTELOR…

  • Uite, ba, ca au dreptate aia de care radeam eu. E clar ca Rusia influenteaza. Pai, daca nu influenta Rusia, mai aveai tu … consulat la 700 de metri?!? Si stai sa vezi, ca urmeaza sa se descopere ca, de fapt, chinezii au ales presedintele american. Ca, … d-aia au si consulat la 1 km de tine.

 3. E frumos cum o lume întreagă intra in acest joc. Dacă întrebarea ar fi corectă, răspunsul e pt ca sunt extrem de previzibili! Eu as privi chestia asta în altă nota…..eu cred ca Rusia, ca multe alte puteri, erau convinse ca doamna Clinton va castiga alegerile si in acest context a facut cateva artificii sa mentina initiativa si dupa acest episod. Multi cred ca in ultimii ani…mai precis 8, administratia americana a fost de prea multe ori depasita de Rusia in materie de politica externa si asta pentru ca vechea scoala sovietica nu respecta regulile crestin democratice occidentale. Altfel spus, Rusia a reusit sa inteleaga modul de gandire al administratiei americane si a fost mereu cu un pas inainte….nu exclud nici cazuri de spionaj la nivel inalt dar asta e alta poveste. In cazul de fata Rusia nu ar fi avut resursele sa decida rezultatul alegerilor americane…nu ar fi reusit nici sa penetreze sistemele informatice americane…direct sau prin intermediari dar a resuist sa dea de inteles ca a facut-o, tocmai pentru ca de fapt Rusia stie ce pasi urmeaza sa faca SUA…si probabil abia asteapta ca SUA sa intre in aceasta capcana….paradoxul e ca SUA au un sistem de informatii complex dar in acelasi timp superbirocratizat care s-a dezvoltat recent pentru a lupta impotriva terorismului….si abia acum se reorienteaza si catre amenintari conventionale. Ori acest sistem era in ofensiva in exterior, pastrand un anumit tip de nivel de alerta la nivel intern. Revenind la intrebare….putem considera ca SUA s-ar fi romanizat pentru a justifica niste bani…sute de miliarde de dolari. Vor urma reorganizari ale serviciilor secrete, schimbare sefilor, mutarea efortului informativ inspre alte entitati…samd. Probabil rusii sunt suprinsi ca a iesit Trump si nu stiu ce sa faca….daca la Casa Alba ar fi urmat Clinton rusii ar fi stiut urmatoarele 50-100 de mutari si le-ar fi dejucat….acum totul se reseteaza, urmeaza tatonari, studii, teste

  • Nu mi-am propus sa fac o analiza a acestei chestiuni. As fi putut, dar ar fi iesit la pensie toti cititorii tot lecturand si neterminand de citit. Am punctat UN SINGUR ASPECT INACCEPTABIL. Sefi de servicii de intelligence care MARTURISESC, inconstient, cu nonsalanta ca AU FOST INCAPABILI SA PREVINA CEVA CE NU DOREAU SA SE INTAMPLAE. Este ABSOLUT ROMÂNEASCĂ această abordare si inacceptabila profesional. Se vede ca aia au fost numiti acolo dupa criteriul politicaly correct, care, in USA, este mai al dracului decat era la noi apartenenta la PCR.
   Chiar si faptul ca ei, de fapt, au facut acele marturisiri urmarind niste scopuri POLITICE este la fel de condamnabil pentru niste profesionisti.
   Cum bine am zis cand am zis in cartea DESPRE INTELLIGENCE ALTFEL, corectitudinea politica inseamna MOARTEA INTELLIGENCE-ului.
   Durerea noastra este ca limbistii romanesti transforma acest rahat politic american in amenintare ruseasca la adresa Romaniei, incapabili sa inteleaga ca, de fapt, ametricanii ne-au transformat in tinta pentru rusi. Desigur, la cererea noastra care, batuti in cap, i-am mai si pupat in cur pentru asta.
   P.S. Daca nu suntem limbisti si chiar vrem sa intelegem la ce sa ne asteptam de la Rusia, atunci ne asezam cu fundu pe scaunul de la Kremlin, nu judecam dupa lozincile americanilor. Iar de la Kremlin se vede cum americanii, de 20 de ani, isi tot deschid baze militare permanente spre rasarit. In 1990 erau in Germania, iar acuma sunt in Romania si in tarile baltice, plus Kosovo. Apoi vedem ca si-au creat baze de rachete. Le-au zis ca sunt de aparare anti-tero, dar cand rusii au propus sa colaboreze si ei, ca si ei sunt anti-tero, americanii le-au raspuns NIET. In anii ’50 cand URSS a vrut sa instaleze niste rachete in Cuba, americanii au facut spume la gura si au ridicat aviatia nucleara in aer, gata sa bombardeze Rusia. Acuma, daca rusii zic ceva despre rachetele americane din coasta lor, limbistii romani cica Rusia vrea sa ne atace. Americanii zic ca lupta impotriva terorismului si, de fapt, inarmeaza gruparile teroriste, fapt DOVEDIT INDUBITABIL. Tot asa cum ei l-au pregatit si inarmat pe BIN LADEN. Au distrus cateva tari membre ale ONU-LIBIA, IRAK, AFGANISTAN, folosind MINCIUNI SFRUNTATE pentru care liderii politici americani sunt luati la intrebari chiar de americani. Au UCIS MILIOANE de oameni nevinovati. Iar toate astea sunt numite de LIMBISTII romanesti-atacuri ale Rusiei impotriva Romaniei. IDIOTI este cel mai fin epitet care li se poate atribui. In realitate, ei sunt doar VANDUTI.
   Preocuparea majora a americanilor in ultimii 20 de ani a fost sa nu lase UE sa se coaguleze si, mai ales, sa nu lase UE sa coopereze cu Rusia, pt ca ar fi devenit o putere economica puternica si n-ar mai fi putut ei sa dicteze. S-au folosit de perfidul Albion, au pus de un maidan kievian si, daca nu le-ar fi reusit, mai faceau si altele. Acuma i-au lasat rusii fara izmene in fata lumii prin actiunile si dezvaluirile din Siria. D-aia sunt disperati, nu ca n-a iesit Hilary. Pe Hilary n-o voiau nici americanii normali, ca si ei stiu ce inseamna o muiere frustrata ca barba-su a fost prins cum le-o dadea la cioc altor muieri. O asemenea muiere este pericol mondial!

   • Eu sunt convins că factorii de decizie în politica externă autohtonă cunosc nivelul real al „periculozității” celor care trebuie feriți cu sfințenie de gripă ca să nu transforme la ”supărare” Terra în pulbere cosmică, însă de la o vreme au invadat spațiul virtual o sumedenie de specialiști în presupuneri catastrofice care tot aruncă gaz pe foc, așteptând „plini de speranțe” să apară de undeva și scânteia care ar putea transforma opinile lor în realitate ! Nutresc totuși speranța că între cei ce se îngrijesc de soarta țării sunt suficienți oameni cu mintea limpede care sunt capabili să ne ferească de scânteia ce ne-ar distruge, fiind (d.p.d.v. geostrategic) plasați între cei „doi munți de cremene” !

   • Cei doi munti de cremene au comportamente specifice tiganilor romani. Ei nu se bat intre ei, isi pun copii sa injure si sa zgarie adversarul, iar adversarul pe copii ii pocneste. Prea multi „specialisti” in probleme de securitate, din Romania, tin cu tot dinadinsul ca noi sa ne purtam precum puradeii de tigani, sa injuram, sa zgariem si, bine-nteles, sa o luam pe urma pe cocoasa. IDIOTI este termenul cel mai bland pe care-l pot folosi la adresa lor. Chiar daca stiu ca, de fapt, ei sunt VANDUTI si joaca in favoarea celor care-i platesc, nicidecum in favoarea romanilor, tot IDIOTI raman. Iar cel care ar trebui sa fie factor de echilibru si stabilitate este, dupa comportamentul si abordarile lui, CEL MAI MARE DUSMAN al romanilor.

 4. 2.ELENA UDREA.3ANCA BOAGIU. 4.RALUCA TURCAN 5.VANZATOAREA DE LA TARABA DE PRESA CARE,DE FIECARE DATA CAND CUMPAR REVISTA REBUS MA INTREABA CEVA DESPRE DENIS RIFAI ALIBEC…IN REST, RECITITI CEEA CE SPUNEA UN LIDER POLITIC EST-ASIATIC DESPRE FAPTUL CA TE LAUDA SAU TE CRITICA AMERICANII. TRAIASCA LUPTA PT. PACE…

 5. D-le Singur, pentru realitatea supărătoare din fraza de încheiere a postării de la ora 1: 27 p.m. suntem singurii vinovați, însă, chiar dacă „mortul de la groapă nu se mai întoarce”, soluțiile pentru a nu da nația de belea, trebuie să vină exact de la cei care „au neglijat” să analizeze cu atenție în 2014 perspectivele, dar au mintea atât de limpede și bate în ei încă inimă de „urmaș al dacilor” încât să evităm urmările neplăcute ale greșelilor pe care le facem cu consecvență de trei mandate consecutive !

  • Noi suntem singurii vinovati pt toate nenorocirile care se petrec in tara asta. N-am vazut picior de chinez, ungur, american, rus, islandez, botswanez sa distruga ceva, ci numai romani erau cei care distrugeau, numai romani erau cei care votau. Din pacate, eu nu mai sunt atat de optimist ca dvs. incat sa mai cred in existenta unor „urmasi ai dacilor”. Sau, mai bine zis, nu cred in faptul ca acei urmasi ar lua taurul de coarne. Ma incearca neplacuta senzatie ca urmasii dacilor se complac si accepta orice firimituri li se ofera, lasandu-i pe neispraviti sa-si faca mendrele pe teritoriul lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s