Bravo moldoveni!

Aud că moldovenii, adică cei din Republica Moldova, cea pe care am recunoscut-o noi, primii, ca stat independent, vor să se declare țară neutră din punct de vedere militar. Adică, nu vor să adere la nici-o alianță militară.
Dacă ce am auzit eu este adevărat și dacă vor face ceea ce au spus, nu-mi rămâne decât să le spun, din toată inima, BRAVO MOLDOVENI! Și, de acum încolo, ar fi cazul să încetăm cu încercările noastre jenante de a forța unirea celor două state independente. În schimb, ar trebui să începem să ne purtăm frumos cu ei, cu speranța că, poate, vor dori ei să ne lipească și pe noi și, astfel, să devenim și noi ceea ce ar fi trebuit să devenim încă din 1990. Adică o țară neutră din punct de vedere militar.
Ajungând în acest punct cu gândirea, mă umflă râsul amintindu-mi de papugii care propagă ideea că ceea ce s-a întâmplat în România în 1989 a fost o lovitură de stat pusă la cale de URSS. Adică, URSS a vrut ca România să iasă din alianța militară Tratatul de la Varșovia, condusă chiar de URSS, ca să intre în alianța militară NATO, condusă de USA, adică de principalul adversar militar al URSS. Dacă i-ar auzi niște broaște râioase, zău dacă nu s-ar încinge un cor de orăcăieli de-ar răsuna valea! Iar propovăduitorii loviturii de stat sovietice se declară mari analiști politico-militaro-strategico-etceteriști.

5 gânduri despre „Bravo moldoveni!

  1. Scuzati….sa doreasca unirea cu noi, vezi RDG cu RFG, numai ca noi, la fel ca si Albania pentru Kosovo, nu suntem RFG. Singurul care s a folosit de vecinii de peste Prut este fostul presedinte care impreuna cu gruparea lui a beneficiat de voturile molldovenilor carora le a dat cetatenia romana.

  2. Ar trebui să-și schimbe și numele în Republica Basarabia, cu limba națională BASARABEANA, steagul tricolor ROȘU, ALB și ALBASTRU, cu imnul național… PE-AL VOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE !!!

  3. noi nu putem fi neutri pentru că suntem acizi, nu contează cu cine, prieteni-dușmani, suntem acizi și nu se poate pune bază pe noi !

    • Marinica,
      Formularea asta „suntem acizi si nu se poate pune baza pe noi” ar merita un premiu. Pe bune! Sub un invelis aparent umoristic, se ascunde un mare si dureros adevar – NU SE POATE PUNE BAZA PE NOI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s