Hibernală

Dom’le, nu poci a rămîne nepăsătoriu și rece atunci când văd pe cineva gândindu-se la oameni, dar și făcând ceva pentru ei, nu doar plimbându-se împreună cu ei în haină roșie, bolșevică, zâmbindu-le tâmp.
Iarna, se știe, mai puțin la guvern, este nevoie ca oamenii să economisească energia proprie, pentru a face față frigului. Căci, deși este adevărat că, prin mișcare, ne încălzim, după mișcare suntem mai expuși. Uite, d-aia nu poci eu să nu apreciesc măsura luată de cei de la metrou. Nu știu dacă are caracter general, adică pe toate magistralele și la toate garniturile, dar, cel puțin la garniturile cu care am circulat eu zilele astea, s-a aplicat.
În ce constă măsura? Păi, instalația de aer condiționat bagă tot aer rece, ca și vara, chiar dacă, nu-i așa, iarna nu-i ca vara. Ce avantaj oferă această măsură? Păi, nu mai e nevoie să-ți dai jos paltonul și să scoți căciula din cap, când ești în metrou. Astfel, economisești energia pe care ai fi consumat-o cu dezbrăcatul, la intrarea în metrou, și cu îmbrăcatul, la coborârea din metrou.
Aproape că nici nu mai este nevoie de noi provizii de gaze, motorină și cărbuni, cel puțin la nivelul capitalei.
Chestiunea am verificat-o pe propria-mi piele, că nu fusese anunțată nici de presă, nici de autorități. Practic, am dat geaca jos și căciula de pe cap, când m-am suit în metrou, dar am fost nevoit să mi le pun la loc imediat ce s-a pus metroul în mișcare și a pornit aerul condiționat.

Reclame

2 gânduri despre „Hibernală

  1. Iar ești în eroare! Păi unde și cum să facă focul în metrou? În metrou tot timpul este vânt. vara răcoros, ca să te simți bine și iarna tot răcoros, dar ceva mai insistent. Cât să le fie bine celor care conduc măgăoaia! Ei stau multe ore la serviciu și nu au nevoie să transpire, pentru că ar risca să răcească atunci când ies afară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.