Logică românească

Nu știu cum au împărțit logicienii acest domeniu. Cred, însă, că logicienii, inclusiv cei din Univers, nu numai cei de pe Terra, ar trebui să deschidă un capitol separat pentru LOGICA ROMÂNEASCĂ, capitol împărțit pe etape istorice. Pentru că, nimic nu se compară cu logica românilor. La români, până și mărul cade din măr de sus în jos, sau de jos în sus, în funcție de etapa istorică … mai exact, în funcție de etapa politică în care dezbat ei chestiunea mărului.
Ca să-mi susțin ideea, voi da câteva exemple, neavând eu cunoștințele necesare dezvoltării teoretice a acestui subiect.
Car’va’zică, conform logicii românești de dinainte de ’89, vinovați de faptul că nu găseam decât salam de vară în magazine, și nici ăla permanent, erau … americanii. Sigur, dacă aș ține cu tot dinadinsul, aș putea găsi și o explicație a acestei logici, explicație care, culmea, ar conține și niscai adevăr!
Dacă m-aș scufunda în istorie, cu riscul să mă înec, știută fiind relația mea de-a dreptul dușmănoasă cu istoria, aș observa că, potrivit logicii românești, o limbă care se vorbea cândva, latina, se trăgea dintr-o limbă care nu apăruse, anume din limba română. N-am aprofundat chestiunea, dar sunt sigur că Decebal a fost trădat de un dac de-al lui, din cauza unor celți. Dacă nu cumva din cauza unor sași, chit că ăștia nu apăruseră, dar se simțea încă de atunci pericolul apariției unuia.
Revenind la zilele noastre, se știe că, într-una din zile, președintele pe nedrept numit al românilor, el fiind numai președintele unor români, dar, mai ales, președintele lui însuși, după ce la început fusese președintele lui însuși și al primei doamne, și-a chemat feisbucile la resbelu. Care a fost logica acelei chemări? Nu știu în alte sisteme de referință, dar în logica românească acea chemare a fost explicată de niște buni români prin „Da’ pe Dragnea nu l-ai auzit că scoate 500.000?”. Deci, în logica românească actuală, președintele lui însuși și-a chemat feisbucile în stradă, deoarece URMA CA DRAGNEA să spună că poate să scoată și el 500.000. Păi, ce vreți mai logică de atât? Românească, desigur.
Tot în logica românească actuală, președintele lui însuși scoate feisbucile la atac deoarece nu vrea grațiere. Numai că, ce să vezi, când s-a-ntors de la Bruxelles, președintele lui însuși a întors-o, că n-are nimic împotriva grațierii. Cum vine asta? Logic, dar conform logicii românești. Că el chiar n-are nimic cu grațierea, de fapt n-are nimic cu nimic, el nu vrea decât să blocheze guvernul și parlamentul, să provoace niscai bătăi, astfel încât să poată dizolva parlamentul, să facă noi alegeri și să stabilească dinainte câștigătorii, ca să-și pună un nou guvern personal. Păi cât dracu să mai stea el cu sabia lui Damocles deasupra craniului, tremurându-i izmenele că ce-or afla guvernanții ăștia de la ANAF privind impozitele plătite de el pentru banii câștigați, cinstit, din meditații? Și cât să-i mai dârdâie izmenele de teamă că o schimbă ăștia pe aia care l-a despăduchiat pe el în dosarul escrocheriilor imobiliare?
Ei, bine, toate acestea îmbracă, în logica românească promovată în draci de unii care-și zic intelectuali, forma luptei pentru democrație. Iar ăia care-și zic intelectuali sunt perfect logici, pentru că mulți dintre ei l-au pupat în cur și pe Ceaușescu, iar apoi l-au condamnat cu mânie proletară. Logic, nu?! Logic … românește!
Dar, dacă a apucat să spună ce i-au comandat ăia de la Bruxelles, anume că n-are nimic cu grațierea, ce dracu face acuma președintele lui însuși? Păi, ce să facă, s-a agățat de buget. Cică, nu acceptă diminuarea bugetului pentru servicii. Adică, pentru ceea ce, înainte de ’89, se numea Securitate. Sunt sigur că se va agăța cu ghearele și cu … feisbucile de problematica asta. Și atunci vom asista la cea mai grandioasă manifestare a logicii românești. Căci, cei care urlau până mai ieri JOS SECURITATEA vor ieși în stradă și vor manifesta pentru … majorarea bugetului Securității.
Păi, pe bune, mai e nevoie de vreo teorie ca să se deschidă capitol separat în domeniul logicii, pentru … LOGICA ROMÂNEASCĂ!?
Iar la intrarea în capitolul destinat LOGICII ROMÂNEȘTI poate fi pus ca motto acest extras din logica președintelui lui însuși, logică afișată, unde altundeva, decât pe feisbucile prezidențiale: “Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea”.
Adică, să ne-nțelegem, suverană este numai minoritatea, nicidecum majoritatea. Iar cei care câștigă alegerile sunt doar vremelnic la putere, nu ca el care este … Atât, care este. Căci această formulă, citată din celebrul Marean Vanghelie, i se potrivește cel mai bine acestui președinte … care este. Săracu’ Marean, așa cum era și cum vorbea el, era net superior și ca exprimare, și ca logică, da’ a avut … ghinion. Numai că el n-a avut ghinion câștigător, ca … care este.

Reclame

3 gânduri despre „Logică românească

  1. V-am mai semnalat, CA LIMBRICII , PUR SI SIMPLU , TREBUIE STRIVITZI, nu cu cizma, CI, PRIN, NEBAGARE IN SEAMA !!!!
    Daca-i bagam in seama prea mult, EI SE CRED IMPORTANTI, SE INMULTESC, SI …NE VOR SUFOCA, PE NOI, …PURTATORII …de GRIJA SORTZII LOR!!!!

  2. OSCILEZ IN A DEFINI LOGICA ESCROCULUI IMOBILIAR-EVAZIONIST FISCAL(PT.CA NU A PLATIT TAXE PE MULT INVOCATELE MEDITATII) INTRE DEMENTA SENILA SI REGRESIE INFANTILA…..SI EL E ROMAN,NU?

    • Din moment ce romanii l-au ales si-l aplauda, e clar ca e roman, d-al lor. Esti cam ingaduitor, dupa parerea mea. Ii cauti scuze fundamentate stiintific. Nu e, ba, nici dement, nici infantil, e OTRAVIT si TICALOS!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.