Petiție on-line

Am văzut că sunt la mare modă petițiile on-line. Cea mai recentă care a ajuns și la mine era o petiție împotriva corupților. La petiție sunt atașate mai multe poze, probabil ale unor corupți. M-am uitat atent, unele figuri mi-erau cunoscute, cele mai multe nu, dar lipsea tocmai poza celui mai mare escroc imobiliar. Atunci mi-am dat seama cam de unde a pornit acea petiție și cât de mult pot să dau crezare îndemnurilor de a o semna. Sau, poate, escrocheria imobiliară n-o fi corupție?! Te pomenești că este un act filantropic, iar eu habar n-aveam!
După părerea mea, petițiile astea sunt o modalitate numai bună de a obține niște semnături care pot fi folosite, apoi, … după necesitățile celor care lansează petițiile. Iar într-un stat de drept de tip românesc, nenumărate sunt acele necesități.
Acuma, însă, dacă văd cât de mulți oameni se lasă legănați în vrăjeala asta, aș mai propune și eu o petiție. Sunt sigur că și la asta ar achiesa mintenaș și escrocul imobiliar. Pentru că ar fi o petiție chiar împotriva unui dușman al său, pe care s-a tot chinuit să-l răpună, dar era cât p-aci să-și rupă caninii.
Sigur, intenționat, de al dracu’ ce sunt, am făcut trimitere la dușmanul escrocului imobiliar, ca să păcălesc cititorii. Adevărul este că nu este dușman, ci … dușmancă. Căci, împotriva Gabrielei Firea aș lansa eu această petiție.
Cum,… de ce? Păi știți ce căldura dracului era azinoapte la mine în dormitor?! A trebuit să dau jos una din cele două pături cu care mă-nvelisem și mi-am schimbat și pijamaua, că transpirasem. Nu, n-aveam eu temperatură, că mi-am măsurat-o, și nici nu am centrală proprie, de apartament. Nu-mi permit să lansez o petiție on-line nejustificată și nepregătită până la ultimul detaliu. Că, eu … nu sunt escroc imobiliar.

Reclame

2 gânduri despre „Petiție on-line

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.