Dovada supremă

Adeseori, în scrierile mele, am afirmat că animalele sunt superioare omului, nu invers, cum pretindem noi, profitând de faptul că animalele nici nu-și pun mintea cu noi să ne contrazică. Aduceam ca argumente ale superiorității animalelor faptul că ele nu mint, nu-și vând copiii, nu-și trădează semenii.
Astăzi am găsit și dovada supremă a superiorității animalelor față de om. M-au ajutat … miorlăiturile unor pisici care se urcă pe acoperișul casei, acolo unde … știu ele de ce se suie.
Hai să ne gândim puțin care sunt idealurile omului. Căci, indiscutabil, omul nu poate visa la un ideal care să fie inferior statutului său biologic.
Păi, idealul de credință și devotament este reprezentat de … câine.
Idealul de drăgălășenie, acea drăgălășenie prin care ți se transmite că ești admis să-i fii slugă, este reprezentat de … pisică.
Idealul de inteligență nativă, d-aia neșcolită 20-30 de ani de diverși profesori care mai de care mai citiți și pricepuți, este reprezentat de … cioară.
Idealul de iubire față de proprii copii este reprezentat de … Aici ar trebui să înșir o mulțime de animale, inclusiv din alea care nu nasc puii, precum omul.
Idealul de frumusețe este … Ăsta diferă de la om la om, iar în cazul fetelor cu atât mai mult. Oricum, păunul nu lipsește din clasamentul nimănui.
Idealul de atlet musculos și abil este reprezentat de …. cal.
Să mai continui?! Păi, dacă omul însuși consideră animalele ca fiind întruparea unor idealuri ale sale, ce înseamnă asta? Nu înseamnă că animalele îi sunt superioare omului?!? Evident, da!
D-abia aștept ziua în care vom deveni și noi animale. Atunci nu vor mai fi nici războaie religioase, nici războaie nucleare, nici-un vulpoi nu va lua cuvântul de la tribună jurând că nu mai mănâncă iepurași, iar când coboară îngurgitează câțiva aflați în trecere, nici-o cioară nu-și va mai vinde puii ca să-și facă ea cuib cu multe turnulețe, balenele nu vor da vina pe râși atunci când mănâncă ele foci, nici leii nu vor da vina pe elefanți pentru scăderea numărului de antilope gnu. Iar leoparzii care nu vor reuși să prindă căprioarele, afurisitele naibii ce viteză au, nu vor da vina pe crocodili că i-au bruiat și nici bufnițele, deși vor avea vedere de jur împrejur, inclusiv în întuneric, nu vor dori să fie ele buricul Pământului și nu vor organiza mișcări spontane de protest cu pancarte pregătite din timp. Și nici-o javră nu va incendia vizuinele altora, ca să-și pună guvern personal, nici nu va acapara vizuinele altora prin aranjamente oculte și nici nu va îndemna celelalte javre să facă miting împotriva celorlalte jivine.

P.S. Uiasem tocmai idealul de … hărnicie – furnica.

3 gânduri despre „Dovada supremă

    • Da’ nici ele nu-și trădează semenii și nu mint ca oamenii.Si nici nu omoara alte fiinte, decat ca sa manance, fiindca asa traiesc ele. Oamenii omoara oameni ca sa-i manance?! Ba, unii dintre criminali sunt atat de odiosi, incat se si declara vegetarieni dar omoara oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s