Barometrul moralității românești

Barometrul este un instrument cu ajutorul căruia se măsoară presiunea. Nu știu cine a inventat instrumentul, dar noțiunea de barometru este folosită și cu sens figurat. De exemplu, despre un sondaj de opinie privind încrederea cetățenilor în ceva/cineva, se zice că este barometrul încrederii populației în acel ceva/cineva.
Barometrul moralității este un instrument inventat de mine, cu ajutorul căruia se măsoară … moralitatea românească. Și cine anume ar putea fi reprezentativ pentru moralitatea românească? Vreunu aflat în pușcărie pentru crime recunoscute? Vreunu aflat tot în pușcărie pentru furturi/tâlhării recunoscute? Vreun nea Cutare care-și bate nevasta că nu-i dă bani de beutură, iar după ce o bate bine, ia indemnizația pentru copii și se duce și o bea?! Parcă nu prea s-ar potrivi, sau, dacă vreunu din ăștia ar încerca să grăiască ceva despre moralitate, nu s-ar uita nici dracu la el.
Da’ un președinte ar putea fi barometru al moralității?! Un președinte ales de popor. Ca de exemplu, cel care a glăsuit ceea ce am găsit în mai multe jurnale on-line: “Klaus Iohannis a declarat vineri, în legătură cu decizia instanţei în cazul casei sale din Sibiu, că nu are niciun fel de problemă morală şi că aceasta va fi respectată”.
Car’va’zică, acest cetățean nu are nici cea mai mică problemă morală, deși el a fost dovedit că a comis matrapazlâcuri. Nu are nici cea mai mică problemă morală, deși s-a dovedit că el a mințit public, în repetate rânduri. Nu are nici cea mai mică problemă morală că s-a lăsat angrenat într-o escrocherie care a presupus falsificare de documente și folosirea de documente false. Pentru el, toate astea reprezintă simple acte de viață, firești.
Mda! D-aia, sunt sigur, el n-are nici cea mai mică problemă morală cauzată de faptul că a încălcat Constituția, sau de faptul că a îndemnat cetățenii la încălcarea Constituției și a altor legi. Iar asta se vede și din faptul că, neavând copii, și-a permis să-i îndemne pe cei cu copii să-i scoată la proteste. Păi, ce mama dracului, de ce să nu le moară și ălora … capra?!?
Uite, d-aia avem trupe comsomoliste de protest, d-aia avem intelectuali profund imorali, care-și permit să glăsuiască despre moralitate.
Se vede și din satelit că, cel puțin din punctul de vedere al moralității, cetățeanul din dealul Cotrocenilor, este perfect reprezentativ pentru poporul care l-a ales, pentru cohortele care-l susțin cu dinții și cu ghearele. Car’va’zică, este un barometru perfect al moralității românești.
P.S. Pentru cei care, din tot acest material, înțeleg numai faptul că lipsește o virgulă, undeva, sau că n-ar trebui să spun așa ceva despre președinte, chiar dacă este adevărat: Nu vă epuizați neuronul, supunându-l la eforturi intelectuale care-i depășesc potențialul!

Reclame

12 gânduri despre „Barometrul moralității românești

 1. Persoana la care vă referiți nu poate fi un barometru pentru moralitatea nației române, ci doar un barometru care indică cum vor partidele care l-au susținut să arate țara în ochii străinătății ! Oare ce ghidușie ne-a împins să alegem „în fruntea bucatelor” consecutiv două „pesonalități” care în mod cert nu sunt reprezentative pentru poporul român din punct de vedere al corectitudinii și moralității ? E oare cea mai mică diferență între ei ? DA !!! Actualul se exprimă cu mai multă greutate, dar opțiunile sunt identice … În rest, așteptăm cu interes … următoarele alegeri ! Să vedem ce o să „iasă” din lampa lui … Merkel, ori Soroș, ori Putin, ori Macovei, ori … Încep să înțeleg substratul cântecului ardelenesc „Doamne, ocrotește-i pe români”, în primul rând de propriile opțiuni necugetate !

  • Si, totusi, CINE L-A ALES? Cine il sustine? Numarul votantilor din partidele care ziceti ca-l vor NU ar fi fost suficient. Cred ca ati ramas prizonierul ideilor „comuniste” despre romani. Asa cum am fost si eu, pana in ultimii 3-4 ani, cand mi-am dat jos ochelarii si am inceput sa vad REALITATEA asa cum este, NU asa cum imi placea mie sa cred ca este.N-am vazut decat romani care-l apaluda cand incalca legile in picioare, niciunu nu l-a luat la intrebari de ce minte. NICIUNU! Nici macar aia din parlament.
   Chiar credeti ca TOTI aia din cohortele de protestanti sunt straini, nu ROMANI?!? Lulutza nu este romanca? Macovei nu este romanca? Preda ochelaristul care face de rahat Romania pe unde are ocazia, nu este roman? Aia de la DNA nu sunt romani?!
   Ba cred ca Johanis este BAROMETRUL CEL MAI FIDEL al moralitatii romanesti! Cine nu minte NU AR FI VOTAT NISTE MINCINOSI. Cine nu fura NU AR FI VOTAT NISTE HOTI. Cine nu escrocheaza NU AR FI VOTAT UN ESCROC. Nu-mi spuneti ca n-au stiut, pt ca ERA VIZIBIL DE CAND A CANDIDAT. A fost invitat de contracandidatul lui la doua televiziuni. Desi contracandidatul lui s-a dus la televiziunile la care l-a invitat ESCROCUL, televiziuni RECUNOSCUTE FATIS ca fiindu-i favorabile, el NU S-A DUS UNDE L-A INVITAT CONTRACANDIDATUL. Pai ce CANDIDAT LA PRESEDINTIA ROMANIEI AR FI FACUT ASA?!? Numai unul cu ganduri MURDARE.Iar romanii l-au votat. Vai, cata moralitate zacea in votul romanilor!

   • Aș putea fi de acord că există un mare număr de „creduli” în electoratul românesc, ce reacționează instantaneu la ceea ce li se pare „interesant” în avalanșa propagandistică ce se stârnește în mod obișnuit în campaniile electorale, mai ales dacă „împricinatul” pretinde că e „de dreapta”, chiar dacă nimic din ce a făcut anterior nu justifică această pretenție. Amintirea perioadei dificile din perioada 1979 -1989 și perspectiva de a fi catalogați „nostalgici” îi detemină pe mulți să pretindă că sunt „de dreapta”, în ciuda faptului că nu au argumente să facă o distincție doctrinară a curentelor politice aflate în prezent pe scena românească, unde lozincile fac legea și de obicei conțin o doză mare de înșelătorie. Dacă cineva se silește să mă convingă că românul e corupt prin definiție, nu are nici o șansă să nu-l clasific în vârful clasamentului mincinoșilor ! Nu mă poate nimeni convinge că Partidul Democrat și Grupul Etnic German au fost „miscări populare de dreapta” ! Ca să facem o impresie bună delatorilor de pe alte meridiane, am înființat o instituție cu intenții – nobile – „purificatoare”, dar care se comportă precum securitatea anilor ’50 pe lângă legile normale și cartea de căpătâi a nației – Constituția, ceea ce măcar de frică îi împinge pe mulți să pretindă că sunt simpatizanții dreptei și să voteze în consecință !

   • Creduli? Sunteti prea ingaduitor! Veti vedea la vot, daca va mai candida escrocul. Asa a fost si cu Basescu. S-a zis ca sunt credului cei care l-au votat prima data. Numai ca, aia l-au mai votat de 3 ori, o data ca presedinte si de doua ori salvandu-l de la destituie. Chiar credeti ca doar credulitatea i-a facut sa actioneze asa?!?

   • Despre „marinarul beat” bembelucii urlau: „Ne place, e de-al nostru, îl votăm!”. Vă place și e de-al vostru? – întrebare pentru bembeluci; adică bețiv, curvar și hoț? Faine calități admiră românașii bembeluci, spălas-ar cu el pe cap!

   • Asa zic si eu. Numai cine este betiv voteaza un betiv, numai cine minte voteaza un mincinos, numai cine fura voteaza un hot. Asa ca … Daca insumam votantii marinarului si ai escrocului imobiliar vedem cam pe unde ne aflam cu moralitatea.

 2. Mă declar de acord cu antevorbitorul meu: „Doamne ocrotește-i pe români” !!! Singuri nu au fost și nu sunt în stare să se ocrotească…ți nici nu vor fi. Am rămas la mila Domnului care, prin reprezentanții Lui pe pământ ne îndeamnă să „nu prea…” de nici unele…Iar cel care nu are probleme morale de nici un fel, nu trebuie condamnat. Poate nu „ințelege rominește” chiar așa bine cum citește !!! Și când vom vota, poate facem ca poporul frate și soră de peste mări și țări și alegem … o femeie. Poate ne ajută ea să ne ajutăm singuri! Doamneeee…rău am mai ajuns !
  Așa să ne ajute Dumnezeu!

  • Marinica,
   Si tie ti-as fi raspuns ce i-am raspuns si celui cu care esti de acord. Asa ca, vezi ce-i zisei. NICI DUMNEZEU nu-i mai ocroteste pe romani, ca s-a saturat sa-i tot ocroteasca, iar ei sa-si bata joc.

 3. Și eu care mă revoltam că avem în Râmnicu Vâlcea un primar fost pușcăriaș…! Ete, ce să vezi, avem chiar un președinte de țară falsificator de acte pentru a pune mâna pe niște case! Așadar, am ajuns într-un așa hal de degradare morală încât considerăm normal să furi („Da, dom’le, o fi furat da’ a și făcut!” – îmi șuierau la ureche pe Terasă, gata să mă ia la palme, indivizi îndobitociți, în campania electorală pentru alegerile locale) și considerăm normal să falsifici acte pentru a fura bunul altuia! Îngrozitor n-ar fi faptul că printre noi există și astfel de specimene, ci faptul că tocmai pe acestea le punem în cele mai înalte demnități publice!!! Judecăm cu orice parte a corpului, cel mai des cu fundul și gura („Gura bate funddul!”), numai cu capul din dotare nu, sau capul din dotare ne este grav virusat! Țară de lichele, țară de secături…, onoare excepțiilor, prea puține însă pentru a schimba ceva și care nu fac decât să confirme regula! Ne merităm soarta cu vârf și îndesat, fiindcă „orice popor își are conducătorii pe care și-i merită”! (Karl Marx).
  https://altfel.wordpress.com/2017/03/18/barometrul-moralitatii-romanesti/

 4. Pericolul e mare atât la nivel de țară cât și individual, in funcție de locul fiecăruia. Oamenii fără morală sunt în stare de ORICE.

  • Romanii ii adora pe imorali! Uitati-ba la cohortele de romani care-si dau ochii peste cap ascultandu-l cu religiozitate pe INGROZITORUL IMORAL care vorbeste despre moralitate, caruia i se zice INTELECTUAL. Uitati-va la cohortele de romani care tropaie in strada de trei luni, intru sustinerea unui ESCROC CARE-SI MAI SI DECLARA IMORALITATEA. Uitati-va la aia trimisi de romani, prin votul lor, in parlamentul european, care FAC DE OCARA ACEASTA TARA PE UNDE APUCA, in frunte cu PUTOAREA AIA BOLSEVICA, AIA CARE-SI CARA ALCOOLUL IN CEARCANE. Aratati-mi un miligram de moralitate la cei trei pe care i-am mentionat si aratati-mi UN SINGUR ROMAN deranjat de IMORALITATEA ASTORA! Dar nu d-astia ca mine, care stau acasa si doar dau din … taste, d-astia la care, oricum, nu se uita mai nimeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.