Subtilitatea geambașilor românești

Cred că știe tot românul care sunt geambașii românești actuali. În lipsa cailor furați, ei negustoresc așa zise opinii. Le negustoresc prin pretinsa presă, fie ea scrisă în spațiul nimănui, fie imaginată, adică din aia cu imagini pe ecrane.
Zilele astea, geambașii românești își dau ochii peste cap de grija Turciei. Ce-i deranjează pe ei foarte mult este faptul că, vezi Doamne, turcii au ales autocrația atunci când au optat pentru o republică prezidențială.
Mă uitam la zbaterile lor evident false, dar plătite, și mă întrebam ce-i mănâncă pe ei de se scarpină ca boul care-și freacă fundul de copac, doar pentru că nu știe cum să se scarpine între coarne.
Și cum mă uitam eu așa, cu gândurile aiurea, deodată mi-a căzut fisa! Câtă subtilitate la geambașii românești! Atâta subtilitate încât nu reușisem să o văd de prima dată. Unde lovesc ei, de fapt, atunci când acuză autocrația reprezentată de forma de guvernămînt numită republică prezidențială? Păi, unde să lovească? Lovesc în patria lu’ democrație, care este cea mai prezidențială republică, deci autocratică, lovesc în Franța, o altă republică prezidențială, deci autocratică. Cu siguranță mai lovesc ei și-n alte autocrații care-i mănâncă pe ei în … locul de depozitare a gândirii lor.
Să fie-al dracu dacă ăștia nu sunt plătiți de ruși! Că, sultanul turc s-a înțeles cu țarul rus, așa că nu se va supăra din cauza geambașilor românești, plătiți de țar. Poate, chiar s-au înțeles cei doi și, cu vreo câțiva firfirici dați unor geambași românești, dau amândoi în ăia cu care sunt ei în război real.
Și, astfel, geambașii românești își reconfirmă statutul de … marcă de hîrtie higienică. Mai ales ăia care au fost trimiși de stăpânii lor la Bruxelles, căci cu ăia, acolo, se face toaleta specifică, locală, mai dichisit.

Anunțuri

6 gânduri despre „Subtilitatea geambașilor românești

 1. Dapai domnule draga,sa stii ca eu nu am putut sa dorm linistit si nici nu prea mi-au priit oulele ,prea rosii din cauza grijilor univrsale.Am fost ingrijora de teama ca trimisul lui Truman in Coreea de Sud,in curajul lui de a se uita peste gard la cei din nord ,sa nu descopere vreo arma …chimica ,gata de experiment,ignorand total ca Doamna Presedinte a Coreei de Sud a fost trimisa in fata judecatii pentru …coruptie.Si,am avut emotii si pt,Erdogan,Pai omul asta ,in ultimul deceniu i-a scos pe turci din salvari si i-a asezat la masa imparatesca unde se pun la cale destinele lumii.Se pare ca nu-l mai intereseaza nici EU.S-a gandit ca poate sa faca afaceri mai profitabile in EUAsia.Geambasii,precupetii ,parerologii la care faci referinta ar trebui sa inteleaga faptul ca aici nu este vorba de satisfacerea interesului personal prin impunerea unui conformism autoritarCred ca noul curent politic care bulverseaza EU,sa refera la; inlocuirea liberalismului anarhic cu atmosfera de libertate,disciplina ferma fara autoritarism si ca statul ramane in misiune permanenta ca cel mai in stare instrument pentru bunastarea sociala.In Ro.Erdogan nu a obtinut majoritatea ,dupa unele marturii.Se pare ca Gulem a avut mai mult sprijin.Consecinte?Vom vedea.

  • Eu nu pot sa trec cu vederea prefacatoria si minciuna, nici alea vandute, nici alea pe baza de cretinism de buna voie. Adica, astia nici macar nu-s cretini de la Dumnezeu, ca, daca ar fi fost asa, mi-ar fi fost mila de ei si le-as fi trecut cu vederea.
   In rest, cum zisesi, si pe mine tot in cot ma doare de ceea ce se intampla in Univers. Si sunt chiar multumit ca ma doare in cot, mai nasol ar fi fost daca ma durea vreo masea!

 2. Dar … la turci, cine a fost „în ședință” în noaptea referendumului ? Aflăm doar când ne dumirim cum se traduce „Ghiță” cîn limba ienicerilor ? Halal democrație !!! La ei nu s-a inventat „bilețelul roz” ?

  • Ei, ie inapoiati tare turcii astia! Noroc cu noi ca-i mai invatam una, alta. De la noi o sa afle si ei ce e ala … pesches, ciubuc si alte d-astea democratice. Ca, altceva, … ce?!?

 3. Un număr apreciabil de turci din Istambul, dar nu numai, au ieșit în stradă și i-au amintit lui Er Dogan că Ataturk a fost creatorul Turciei moderne, iar el vrea să se întoarcă la Pașalâc prin furtul de voturi la Referendum!

  • D-asta isi dau ochii peste cap limbistii romanesti? D-aia sunt ei ingrijorati ca in Turcia se instaureaza autocratia? Pai, daca republica prezidentiala din Turcia este autocratie, atunci in SUA ce este? Ca nu i-am auzit pe limbistii romanesti ingrijorati de soarta democratiei din USA. Nici de soarta democratiei din autocratia frantuzeasca. Iar despre ce se intampla in Turcia nu suflau nici-un cuvant INAINTE ca Erdogan sa stea de vorba cu Putin. Atunci, imediat dupa ce a vorbit Erdogan cu Putin s-a stricat treaba in Turcia, pana atunci cursese laptele si mierea in Turcia?!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s