De râsul curcilor

Expresia nu este întâmplătoare. Se zice că aceste orătănii, curcile, ar fi mai prostuțe decât alte viețuitoare astfel că, atunci când ajung și ele să râdă, înseamnă că tot restul regnului animal deja leșinase de râs.
Destul de mulți ani, apanajul prostiei manifestate public i-a aparținut celei cunoscute sub pseudonimul Lenuța Prostuța. Era cea care, prin puterea propriei sale minți, transformase regatul Norvegiei în republică și-l făcuse pe Alexandru Moghioroș luptător pașoptist.
De câțiva ani, galopează dornică nevoie mare să-i ia locul Lenuței, Luluța Prostuța. Ca și în cazul Lenuței, pe care mulți pițifelnici o apărau, o lăudau, o aclamau și cine știe ce i-ar mai fi făcut, de ar fi putut, tot așa și pe Luluța o susțin o mulțime de pițifelnici care se dau de ceasul morții să-i inventeze merite chiar și atunci când ea își dă cu stângu-n dreptu’, așa cum face și zilele astea. Căci, ce zice Luluța? Zice că nu are de ce să se ducă la comisia aia care a chemat-o, pentru că ea este prea curată și prea nevinovată.
Și aici au început să râdă curcile. Căci, ce a tot susținut Luluța ani de zile? Că cel care se consideră nevinovat de cele ce i le impută ea, sau ciracii ei, n-are decât să se ducă să-și dovedească nevinovăția în instanță.
Nu pot, nu pot nici eu să mai continui, că au curcile astea un râs atât de molipsitor, încât s-a pus pe râs și … calculatorul. Cum dracu să mai scriu!?
Mă aștept să primească o decorație. De data asta,chiar din partea … curcilor. Păi, cine le-a mai făcut pe ele să râdă în hohote!?

Anunțuri

2 gânduri despre „De râsul curcilor

  1. Poate o avea dreptate și biata Luluța. Poate nu e scris în nici o lege că Măria sa (ori Luluța sa) e obligată să se prezinte în instanță. Poate ! Și dacă poate, atunci e potentă, iar dacă poate de mai multe ori, e pluripotentă, ori omnipotentă… cine știe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s