Mărețul specialist românesc

I-am zis românesc, nu român, pentru că am în vedere comportamentul, nu naționalitatea. Nu cunosc specialiști străini, dar nu m-ar mira dacă și printre străini ar exista din ăia românești. Ba, chiar așa zice că America s-a cam umplut de specialiști românești, dacă mă gândesc cum se lamentează că Rusia le-a turnat vodcă în whiskey chiar ăia care ar fi trebuit să aibă grijă să nu se întâmple așa ceva.
Asta nu înseamnă că toți americanii sunt românești. De pildă, există niște americani, nu d-ăia de pe stradă, ci d-ăia care au acces la toate informațiile și, e de presupus, știu ce vorbesc, deci, există niște americani care zic că sistemul de la Deveselu nu a fost suficient testat și nu se știe care ar putea fi consecințele folosirii radiolocatoarelor din componența acelui sistem, asupra populației locale. Căci, nu-i așa, radiolocatoarele alea produc niște radiații electro-magnetice cu mult, mult mai mari decât cele produse de un telefon mobil, telefon despre care foarte mulți specialiști … ne-românești ne spun că sunt foarte periculoase pentru sănătate.
Ei, bine, în acest context, mărețul specialist românesc a tăbărât pe blogul care, în mod normal, ar fi trebuit să se numească MINCIUNA, nu cum fals este numit, și a decretat că populația din zona Deveselu nu va fi afectată. De unde știu eu cât de măreț este acel specialist? E o chestiune vizibilă. Măreția i se constată … prin cântărire. Așa și-a dat și el seama că, deși americanii, care au conceput, proiectat și fabricat acel sistem, nu știu care-s acele consecințe, de fapt, habar n-au, căci nu există consecințe. Pur și simplu s-a suit pe cântar și … acolo și-a dat seama.
Se confirmă postulatul că, românește vorbind, cei mai mari specialiști într-un domeniu n-au avut niciodată tangență cu domeniul respectiv. Ei doar au citit articole din ziare, din reviste, poate și vreo carte și pac! au devenit specialiști. De fapt, în România, cred că ar trebui să se dea o lege prin care să se interzică să devii specialist în ceva pentru care ai făcut școală și ai mai și muncit în acel ceva. Adică, specialist în medicină, de exemplu, nu ai voie să devii decât dacă ești cizmar, iar specialist în ale milităriei nu poți fi decât dacă ai absolvit silvicultura, horticultura, ziaristica, aprozaratul, hidraulica, cinematografia, sau ceva studii politice. Și, desigur, trebuie impusă și o condiție pe bază de cântar. Ca să se impună, dom’le, specialistul, atunci când citește de pe foile pe care nu se știe cine i-a scris ceea ce citește el. Căci, mărețul specialist românesc nu poate să-și expună liber gândirea.

Anunțuri

2 gânduri despre „Mărețul specialist românesc

  1. prin anii 95 se vehicula efectul nociv al radiațiilor emise de stațiile radar din localitatea mea natală și se punea problema ca și muncitorii unei fabrici situată cam la 800 metri de stații să primească nu numai spor de radiații, dar și antidot. Măsura luată de cei în drept este… românească: au desființat stațiile, deși unele deserveau și aviația civilă ! Așa că nu mă mai miră nimic. Chiar nimic !

    • Marinica,
      Ai facut o observatie benefica si pentru mine. Caci, vazand ce se tot intampla prin Romania, de cam multi ani, cu siguranta nu ma va mai apuca nici-o criza de … mirare. Scapai macar de asta.
      Parafrazand numai putin intamplarea povestita de tine, cred ca, de data asta, nu vor fi desfiintate statiile de radiolocatie ci vor fi desfiintati … localnicii. Ca, americanii, n-au nevoie de localnici, lor le-a trebuit doar pamantul pe care sa-si puna instalatiile. Asa ca … Cateva femei de serviciu si portari gasesc ei. Eventual, aduc filipinezi. Ca si filipinezii sunt aliati strategici cu americanii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s