Iată, au venit americanii

Ani de zile, o mulțime de români s-au rugat de Dumnezeu să-i trimită pe americani să le ocupe țara. Săracii, nu știau că americanii fuseseră frați de arme cu sovieticii, că bombardaseră România vârtos, deși românii nu trăseseră nici-un glonț asupra Americii, spre deosebire de Uniunea Sovietică pe care românii o atacaseră. Nu știau nici că americanii au susținut statutul de țară învinsă al României, la sfârșitul WWII, cu toată trecerea noastră din barca nemților în barca aliaților, adică a învingătorilor. Căci, trădările nu-ți ridică statutul, iar americanii, spre deosebire de români, nu ridică statui trădătorilor.
Văzând Dumnezeu zbaterile românilor, deși El știa care va fi continuarea, și-a zis „Băi, dacă asta vor ei, hai să-i ajut. În fond, bețivul se simte cel mai bine când bea, iar sluga când este ocupată”.
Și iată-i pe români plini de americani. Altă viață! Acuma, fetele au de ce să se plimbe pe străzi, că … ies soldații americani în învoire și ei nu le dau doi lei, ca românii, le dau … doi dolari. Acuma, ziarele au cum să afle în avans ce urmează să facă instituțiile democratice ale României, că află din comunicatele ambasadei americane. Acuma, miniștrii știu cum să încheie procesele verbale de constatare a unor nelegiuiri, că trece ambasadorul, întâmplător, pe la ei și le spune ce să scrie la final. Acuma, avem și noi români medaliați și decorați pentru munca depusă în folosul … decoratorilor. Mă rog, nu sunt românești medaliile și decorațiile, căci nici foloasele pentru care au muncit nu sunt ale românilor, dar ce contează? În clasamentul decorațiilor pe națiuni stăm bine.
Iată, însă, că, zilele astea, urmare a intenselor și fructuoaselor contacte la cele mai înalte nivele și niveluri dintre România și America, un mare și notoriu investitor american a venit să facă o investiție măreață aici. De ce? Ca să fie românii fericiți, de ce altceva?! Doar, se știe că românilor, cel mai mult le place să stea la o bere și să tragă o țigară. De bere nu duceam lipsă, chit că au dispărut toate fabricile românești de bere, dar au venit alea multinaționale. Bere, nene, să tot bei, că e plină România de bere. Cu țigările stăteam mai nasol, că făceau contrabandă niște moldoveni din Ucraina, cu vreo 47 de baxuri. Nasol! Acuma, ne-am salvat. A venit unul dintre cei mai mari și cei mai tari producători de țigări din lume, taman din America, să facă o investiție mamut în România. Să vezi ziarele, nene, cum sar în sus, cum se tăvălesc de fericire. Cum de ce? Păi o să fie și ziariștii chemați la inaugurare, sandvișuri gratis, un pachet de țigări gratis, poate chiar și o Coca-Cola gratis. Păi, ce-i trebuie mai mult jurnalistului românesc ca să ridice-n slăvi măreața investiție?!? Dacă nu s-o duce președintele României să taie panglica, să nu-mi ziceți mie … danke-sho-shon!

Anunțuri

3 gânduri despre „Iată, au venit americanii

  1. asta ne mai trebuia, că în rest… le aveam pe toate!
    acum, când peste tot se cam interzice fumatul, o să descoperim și noi binefacerile țigărilor americane…

    • Bine ca zisesi de chestia cu interzisul fumatului, ca o uitasem. Asa e! Se interzice fumatul, dar la ei, acolo, in metropola. In colonie se favorizeaza fumatul. La inceput cu tutun, pe urma cu hasis, dupa aia cu alelalte care trebuie interzise acolo, in metropola, si vor fi impinse aici, in colonie.

  2. Gata! De acum încolo trimitem noi țigări în contrabandă la moldoveni și ucraineni! Poate și americanilor! Că doar avem destui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s