Vrăjeli politico-fotbalistice

Că, în România, mai nimeni nu face mai nimic, ci toată lumea împrăștie vrăjeli politice, au observant până și pițigoii și au început și ei să facă ce au văzut la români.
Neavând ce face, sătul de vrăjelile de la toate posturile de televiziune, în ultima vreme m-am uitat preponderent la emisiunile așa zis sportive, în special la meciuri si comentarii de fotbal. Și, ce să vezi?! Fotbalul românesc colcăie de vrăjeli politice. Probabil, de aia se înregistrează rezultatele minunate din ultima vreme.
Una dintre vrăjelile politice promovată cu osârdie și de antrenori, și de fotbaliști, și de comentatori este aceea cu DATUL VIEȚII PE TEREN, cu variantele SĂ-ȘI DEA VIAȚA PE TEREN, când vorbesc antrenorii referindu-se la jucători, sau SĂ NE DĂM VIAȚA PE TEREN, când vorbesc fotbaliștii. Ba, am auzit chiar și microbiști împrăștiind această vrăjeală politică. Dacă vrea cineva să se convingă că este vrăjeală, să-l întrebe pe antrenorul, sau pe fotbalistul care face această afirmație, cum anume își va da viața pe teren. Oare se referă la faptul că salvările obligatorii de pe marginea terenului nu sunt dotate corespunzător? Sau vor să-l urmeze pe nefericitul EKENG, imaginându-și că și lor le va da o donație vreun măreț investitor, ca urmare a faptului că ei au crăpat pe teren!?
O altă vrăjeală promovată inclusiv de unii care-și zic comentatori este aceea cu naturalizarea. Vezi, Doamne, nu prea avem fotbaliști de valoare, dar sunt niște străini valoroși care joacă în România. Ar trebui să-i naturalizăm pe ăia, să-i facem români, și să joace ei în echipa națională a … Da’ chiar, cum s-ar numi echipa în care ar juca naturalizații?
Știu că o grămadă de limbiști mă vor trimite la Franța, la Anglia, la Norvegia, la etc. Nu m-aș mira! Ar fi dovada supremă că ăia, în interiorul lor, nici nu sunt români, nici nu vor să fie. Poate nici nu pot! Dracu știe ce înaintași or fi avut! Norocul lor că nu sunt eu Buricul Pământului, că ce i-aș mai trimite acolo unde le place lor cum este. Să supraviețuiască acolo din vrăjlile politice pe care le promovează. Având în vedere nivelul de viață din țările pe care le invocă, practic eu le vreau binele, nu?!
Iar în locul limbiștilor aș naturaliza niște CETĂȚENI. Căci, de așa ceva duce lipsă România în mod real. De cetățeni. Adică, de oameni care-și îndeplinesc cu sfințenie toate obligațiile și responsabilitățile lor și, pe această bază, au pretenții față de funcționarii statului, față de guvernanți, dar și față de brutarul de la colțul străzii, etc. De ăștia ducem mare lipsă, căci este foarte greu să ai pretenții față de alții atunci când tu însuți te știi că faci matrapazlâcuri, că ciordești, că minciunești, etc. Când ești așa, te rezumi la a emite pretenții numai când ești în turmă. Adică, în stradă, la grămadă, neștiut de nimeni, urlând la cer. Iar când ești în fața funcționarului care nu-și îndeplinește atribuțiunile cu onestitate, taci, te supui, apoi îl înjuri și-l ameninți, dar numai după ce rămâi singur, sau când ajungi acasă. Eventual, îl faci cu ouă și cu oțet pe feisbuc. Că, numai acolo poți fi zmeu, atunci când, de fapt, nu ești CETĂȚEAN.
Pentru limbiști, dar nu numai pentru ei, dau un exemplu de cetățeni, exemplu lesne de verificat căci, nu-i așa, suntem foarte tari … pe internet.
Prin 1990 toamna, în Yokohama a fost un adevărat război civil. Populația a incendiat mașinile și dormitoarele poliției, iar polițiștii îi băteau pe cei pe care-i prindeau cu atâta îndârjire, încât oamenii ăia cred că se rugau la Dumnezeu să le ia zilele, mai bine decât să suporte asemenea bătaie. Motivul răzmeriței? Poliția avea planificată o razie la niște organizații cam nelegale, organizații prin care avea strecurați și niște agenți. Cineva din poliție a divulgat data raziei, așa că totul s-a terminat cu un fâs, dar nimeni n-a luat nici-o măsură. Ei, bine, cetățenii din Yokohama NU AU ACCEPTAT CĂ POLIȚIȘTII POT FACE AȘA CEVA,FĂRĂ SĂ SE REACȚIONEZE DE CĂTRE CEI RESPONSABILI, ȘI AU REACȚIONAT EI într-o manieră care li s-a părut lor convingătoare.
Parcă-i aud pe niște limbiști „Păi, bine, bă, când cetățenii românești au ieșit și au manifestat împotriva guvernului, ai zis că ăia sunt trupe comsomoliste de protest, iar pe samurai ni-i dai de exemplu?!”. Că, ei nu știu care-i deosebirea dintre ceva ce faci și ceva ce zic alții că ai face, deși tu nu faci.

5 gânduri despre „Vrăjeli politico-fotbalistice

  1. UN COMENTARIU META- SI PARA- FOTBALISTIC 1.ACUM UN AN SALTIMBANCUL PARANOID JIJI BECALI SPUNEA :L-AM IERTAT PE JOHANIS PT.CA BINE A FACUT CA NU A PUS-O PE SEVIL SHAIDEH PRIM-MINISTRU…NU VREAU CA TARA MEA SA FIE CONDUSA DE UN MUSULMAN….SUBCOMENTARII;a.UN MINORITAR IL ROAGA PE UN ALT MINORITAR SA NU PUNA UN AL TREILEA MINORITAR PRIM-MINISTRU .b ALO,CONSILIUL PT. COMBATEREA DISCRIMINARII,UNDE SUNTETI? c.ROMANIA,TARA MACHEDONILOR? CU PUTINA APROXIMATIE,TATARII SUNT AICI DE 700-800 DE ANI,PE CAND MACHEDONII DOAR DE 200-3OO. 2.IN SCHIMB,MUSULMANUL DENIS ALIBEC E BUN PT ECHIPA Fostii C ondamnati Stoica si B ecali-FCSB- ATATA TIMP CAT SALTIMBANCUL A CASTIGAT 600.000 EURO DE LA UEFA PT.VICTORIA CU PLZEN…. 3.SI CULMEA PROSTIEI MACHEDONULUI-MECIUL A AVUT LOC INTR-O ZI DE SARBATOARE RELIGIOASA-INALTARE SFINTEI CRUCI.D-AIA A DAT MUSULMANUL ALIBEC GOL…… EI SI?PUTETI ZICE JUSTIFICAT…..DA,DAR TOXINELE ASTEA TIP BECALI APAR LA TV ,SPUN CE VOR SI LUMEA NU PREA REACTIONEAZA….MAI ,VAJNICI URMASI AI DACILOR, NU V-ATI SATURAT ?SAU SPUNEM:ASA E ,DA-I IN P………………MASII,HAI LA MCDONALD

    • Sugestiva observatia care ne lamureste cine conduce Romania-„un minoritar, fost euro-parlamentar ROMANESC(!), il roaga pe alt minoritar, presedinte al ROMANIEI(!), sa nu puna un al treilea minoritar prim-ministru al guvernului ROMANIEI(!)”. Ce-mi place mie foarte mult este ca toti cei trei minoritari au fost propulsati acolo, sus, de unde hotarasc soarta romanilor, chiar de catre cei care se bat cu caramida in piept ca ei sunt urmasii dacilor cei drepti si viteji. Dupa care, linistiti ca au predat tara minoritarilor, urmasii dacilor cei drepti si viteji se duc linistiti in strada sa strige JOS COMUNIZMU, mestecand fast-food-uri puse la dispozitie, cu generozitate, de diverse oengeuri care mai de care mai democratice si foarte, foarte preocupate de soarta țărișoarei lor.

  2. DACA TOT AI DESCHIS O NISA DE COMENTARII FOTBALISTICE,AM O INTREBARE PT.catalin tontolan ;BA TANTALAULE,FACEAI SPUME ACUM 2 LUNI CAND PRIMARIA SECT. 1 A PRELUAT RAPIDUL SI SPUNEAI CA BUCURESTENII NU AGREEAZA ASTFEL DE IMIXTIUNI POLITICE IN SPORT….UITE CA LA MECIURILE RAPIDULUI LA CARE JOACA EVIDENT TOATA CONDUCEREA PSD VIN PESTE 5000 DE OAMENI ,EVIDENT MAI MULTI DECAT CEI CARE CITESC FITUICA VOASTRA IMPUTITA…..SI MAI MULTI DECAT LA 90 LA SUTA DIN MECIURILE DIN LIGA 1…SI PT. CA SCRII ARTICOLE SANITARE BAZATE PE ….SURSE….SURSELE MELE IMI SPUN CEVA LUCRURI DESPRE ORIENTARILE TALE NOCTURNE SI NU NUMAI…..P.S. APROPOS DE CEI PESTE CEI PESTE 5000….E SATISFACTIA LOR,E BUCURIA LOR, E PLACEREA LOR…IOAN CHIRILA A SCRIS O CARTE- FRUMOASELE NOASTRE DUMINICI…..TOTI DE LA FITUICA VOASTRA NU VALORATI NICI MACAR CAT O VIRGULA DIN IOAN CHIRILA…………………………………………………………………ROG INSISTENT PE CEI CARE SE PRICEP SA-I TRANSMITA TANTALAULUI ACEST TEXT………………………………SI CA SA-I CITEZ PE RADU COSASU/ GEO BOGZA :HAI SICTIR,NEMERNICILOR….UNUL DIN MOTIVELE PT. CARE MA BUCUR-VOI REVENI- CA ROMANIA NU S-A CALIFICAT LA C.M.ESTE ACELA CA TOV IOANITOAIA NU VA MAI AVEA OCAZIA SA SCRIE ARTICOLELE LUI SISTEMICE,A SE CITI PLICTICOASE…AL DOILEA ?NU VETI MAI PLECA IN STRAINATATE PE BANII MEI…MERGETI SI SCRIETI DESPRE CUPA SATELOR ,TOV.PROPAGANDISTI..

    • Bine ca zisesi ce scrisesi, caci, astfel, mi-ai adus aminte de ceva ce tot uit eu sa scriu. E vorba de succesul nationalei de fotbal, inregistrat sub inteleapta conducere a unui neamt. Toata lumea a sarit cu gura pe neamt si pe nationala, ca nu s-a calificat la … La ce sa se califice? La o competitie care UNDE se va desfasura?! Aaa, adica, toti criticii astia ce ar fi vrut, sa ne ducem la competitia aia din Rusia? Pai, bine, ba, voi ati si uitat ca suntem in NATO? Ati uitat ce ne spun marii analisti strategico-etceteristi romanesti, in fiecare seara, la televizor, anume ca Rusia se pregateste sa atace Romania, sa atace NATO, sa atace ontreaga umanitate si chiar si Universul? Ati uitat ca rusii au avut baze militare in Romania, inaintea americanilor, tot pe acolo pe unde au si americanii? Ati uitat ce ne-a facut Stalin? Ma rog, ati uitat si cum il pupau o gramada de urmasi ai dacilor cei drepti,pe Stalin, direct in c_r. Adica, exact acolo unde ii pupa acuma pe americani.
      Deci, eu cred ca Romania ar trebui sa-i fie recunoscatoare lui Daum si nationalei de fotbal, ca nu s-au calificat la competitia aia din Rusia. Iar pe aia care au dat Rusiei dreptul sa organizeze acea competitie ar trebui sa-i cheme la DNA. Desigur, la DNA-ul romanesc!

  3. DECI,BRAVO NATIONALEI,UNA DIN PUTINELE-PUTZINELE-CA SA NU SE CREADA CA E A LUI PUTIN- INSTITUTII DIN ROMANIA CARE A ARATAT CONCRET CA SE OPUNE ACESTEI MARSAVII FOTBALISTICE.A….TOVARASII LUI TONTOLAN VOR STA ACASA …..LE SUGEREZ CATEVA TEME:LUPTELE TATARASTI DIN DOBROGEA,CARACTERUL ATLETIC AL PITZARAILOR DIN MOLDOVA ,STAREA STADIONULUI DIN DOLHASCA….LA MUNCA,TOV. PROPAGANDISTI HAMESITZI….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.