Mercuriale

Pe nu știu ce căi a ajuns în fața ochilor mei un text plin de chestiuni de genul celor care, la piață, se găsesc afișate în așa-zisele mercuriale. Adică, listele alea în care sunt afișate prețurile diverselor produse care se comercializează în piață. E adevărat că, în textul respectiv, este vorba de piața pe care se vând … fotbaliatori, dar tot piață este, nu?!?
Redau fila cu textul respectiv, așa cum a scris-o autoriul. Dacă o să vadă această filă pe blogul meu, poate intră și ne luminează.
***
ASTAZI, 13 IANUARIE, AM CITIT UN ARTICOL MAI MULT DECAT JALNIC-DACA JALNIC ARE GRADE DE COMPARATIE-IN FITUICA NUMITA GAZETA SPORTURILOR, ARTICOL CE ILUSTREAZA CEEA CE SOCIOLOGII GERMANI NUMEAU IN ANII 50 AI SECOLULUI TRECUT BARBARIE STILIZATA, CU REFERIRE LA PRESA…ASTFEL. ASA-ZISII ZIARISTI AU EVALUAT CIFRA DE TRANSFER A LUI DENIS ALIBEC SI, TINAND CONT CA RESPECTIVUL ARE 90 KG., AU CALCULAT CA 1 KG. DE ALIBEC COSTA PESTE 20.000 DE EURO …… IN VIU….
PUTEAU GASI UN CRITERIU SPORTIV: MINUTE JUCATE, GOLURI MARCATE, PASE DE GOL ETC. SAU UN CRITERIU AGREGAT-DESI AICI GRESESC EU,NU-I DUCE PE ASTIA CAPUL LA ASA CEVA-DAR TOTUSI, E PREA MULT… INSA,TINAND DE I-RATIONAMENTUL LOR, AM SI EU CATEVA INTREBARI: AVAND IN VEDERE VENITURILE LOR PE ANUL TRECUT, CAT COSTA URMATOARELE PRODUSE- CE-I DREPT,TOXICE- :

1. UN KG. DE PORC IOANITOAIA?
2. UN KG. DE VACA ANDRIES?
3. UN KG. DE BOU TOLONTAN?
4. UN KG. DE ANIMAL GSP-IST, IN VIU SI IN CARCASA?
VA ROG, MA AJUTA CINEVA CA INTREBARILE SA AJUNGA LA CEI NOMINALIZATI ?
***
Având în vedere ce le-a generat, aceste întrebări mi se par absolut îndreptățite. Dacă vreun cititor îl cunoaște pe vreunul dintre cei vizați îi face un bine semnalându-i aceste rânduri. Nu de alta, dar s-ar putea ca ei să nu-și fi dat seama în ce postură s-au așezat singuri. Cam, ca și porcul de Ignat, de fapt, că și ăla se așează pe jos când e gâdilat pe burtă, adică se așează în poziția numai bun de înfipt jungherul în gât.

Reclame

8 gânduri despre „Mercuriale

 1. TEXTUL PE CARE L-AI PRIMIT MI SE PARE ADECVAT,AVAND IN VEDERE CA SI EU CUMPAR FITZUICA RESPECTIVA,DEOSEBIT DE UTILA DUPA CE CURAT GUVIZII…..TOTUSI,AUTORUL TAU ARE O LIPSA:NU PRECIZEAZA CARUI GEN DE COPITATE II APARTINE ANDRIES:O ZI SCRIE CA O VACA BATRANA,ALTA ZI SCRIE CA O SCROAFA BATRANA. ORICUM ,VARSTA EI ESTE SECRET N.A.T.O. …..IN REST,ASTEPT CA GSP SA SE TRANSFORME IN PARTID POLITIC,NU ASA PLATIT PE SEST,CU SEMNIFICATII POSIBILE: GRUPUL SALVATI PORCII,GRUPUL SPORTIV DE PRAMATII, VARIANTE…..DACA IL CUNOSTI PE AUTOR, FELICITARI SI CAUT SA-L AJUT CA TEXTUL SA AJUNGA LA AUTORII MERCURIALULUI…

 2. Am avut norocul să nu-mi cadă privirea pe articolul despre care faceți vorbire, însă în ciuda faptului că Alibec nu mi-a stârnit simpatia prin comportamentul său în ultimele luni, nu mi se pare corect ca cineva să-i „aprecieze” valoarea la kilogram, ci cred că e obrăznicie curată și ar trebui să-i fie rușine celui care a scris așa ceva ! Cu tot respectul pentru „meseria” de gazetar, la curent cu „deontologia profesională” …

  • Nici autorul acelor randuri nu-l simpatizeaza pe Alibec, ba dimpotriva. Totusi, ca si dvs., ca si mie, i s-a parut IMPARDONABILA acea formulare, dovada a nesimtirii care zace in matzele celui care a scris. Zic in matze, fiindca nu pare a avea nici creier, nici sange, nici inima. Ca, de caracter nici nu poate fi vorba la un asemenea specimen.

  • N-ar trebui să ne mire absolut deloc de priceperea „așa zișiilor” ziariști, cum formuleză autorul și bine face, fiindcă mai nou ei sunt gardienii sistemului de asistență medicală în țara asta. Nu știu de ce naiba nu-și schimbă numele în Gazeta infirmeriei… ori cu ceva similar ce umblă prin mintea în colțuri a redactorului șef…

   • Ati observat bine. Este acolo, la gazeta aia, unu Toroipan, sau cam asa ceva, care se pricepe la medicina, la chimie, extraordinar! Ma mir ca niciun guvern nu l-a angajat ca secretar de stat, cel putin. Sigur, ar fi ramas de vazut la care minister, pentru ca individul se pricepe foarte bine si la curvasareli, si la afaceri necurate. Sunt tentat sa cred ca are foarte multa experienta personala in aceste domenii, ca, altminteri, cum ar avea el curaj sa scrie atata despre chestiuni la care nu se pricepe?!? Ce nu inteleg eu este de ce mama dracului gazeta aia mai poarta nume sportiv!?! Biznis, aranjamente de preferinta necurate, substante chimice, mizerii, curvasareli – cam astea sunt subiectele predilecte ale acestei gazete. Sportive? Sa fim seriosi!

   • Sunt invidios că nu mi-a intrat mie pe tastatură formularea asta (Gazeta infirmeriei) ! Aveți dreptate. De ceva vreme „scriitura” asta se ocupă doar tangențial de sport (și asta numai în cazul că poate semăna oarece sămânță de scandal) dar în schimb e foarte preocupată de „infecțiile nozocomiale” din unitățile sanitare de stat, probabil ca să redirijeze pacienții în cine știe ce spitale private, cu „dare de mână” ! Parcă mi se face dor de „Sportul popular”, care nu privea în „curți străine” și anliza întrecerile spurtive (indiferent de sport și simpatii personale) și în dungă , nu doar pe cele patru pagini format mare (model România Liberă și Scânteia din acele vremuri, ca format, nu conținut)

   • Mi-l amintesc foarte bine acel Sportul… Tatăl meu a avut abonament ani în șir. Aveți dreptate, avea știri sportive și în dungă.

 3. ACUM CEVA TIMP AM PROPUS GAZETEI SA-SI SCHIMBE NUMELE IN…MUNCITORUL SANITAR…PUBLICATIE CARE CHIAR A EXISTAT INAINTE DE 89…INSA ATATA VREME CAT EI ACTIONEAZA SUB ACOPERIRE SE NUMESC GAZETA PORTURILOR……CU MERCURIAL DE CURVE….VORBA DOMNULUI DE MAI SUS: PE 4 PAGINI MICI,SPORUL POPULAR SCRIA DESPRE SPORT-MAI BAGAU PE PAG. 1 CEVA DESPRE NEA CAISA-DAR IN REST ISI ONORAU NUMELE……ASTIA? POZE MULTE, FEMEI PE PENULTIMA PAG., VORBE PUTINE SI IDEI INTELIGENTE-IOC. ..TOTUSI,CATI ANI ARE BABA ANDRIES ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.