Discriminarea după apucături

Apucătură = Comportare (urâtă), obicei (rău), nărav.
Am citat definiția din DEX, ediția 1978 (cam comunistă!) și din DICȚIONARUL ENCICLOPEDIC ROMÂN, ediția 1993 (democrată!?). Nu de alta, dar la această definiție mă raportez acum. Căci, pe lângă definiție, aș mai putea inventaria o căruță de discriminări românești.
România este țara discriminărilor, discriminări pe care românii înșiși le doresc și le aplaudă. De ochii lumii, și-au făcut și ei un Consiliu de Combatere a Discriminării, consiliu care doar se joacă de-a combaterea discriminării, transformând niște manifestări firești în discriminări. În schimb, e mut în fața celor mai odioase discriminări. De ce? Pentru că și zisul consiliu este tot românesc, iar românii, după cum bine zisei mai sus, …
Ce apucătură poate fi mai odioasă decât cea ÎMPOTRIVA NATURALULUI? Adică, nu discriminarea acuzată de blonde, sau de țigani, sau de diverși măscărici, care, ca să se mai uite lumea la ei, se tăvălesc pe jos și pe ecrane că sunt discriminați.
Ce vroiesc a zice? Păi ia faceți cerere pentru un miting al bărbaților cu neveste/iubite, pe parcursul căruia să vă giugiuliți, cum fac mutanții când fac miting APROBAT de autorități. Adică, să aveți comportări NATURALE. Să veniți cu nevestele/iubitele în chiloței. Să vedeți cum sunteți acuzați că încălcați nu știu ce și că vă manifestați nu știu cum și că-i ultragiați pe nu știu cine.
Asta nu este discriminare ÎMPOTRIVA a ceea ce este NATURAL și favorizare a MUTANȚILOR?
Fac pariu că românii nu se vor lăsa până nu vor avea și ei un premier care va avea un bărbat pe post de nevastă, sau o premieră care va avea o muiere pe post de bărbat! Ca să fie și ei luxemburghezi, că român a devenit o rușine să fii.
O altă apucătură odioasă este aceea de a te comporta ca un limbric acasă și a te duce la porți străine să le pupi ălora poala și să te plângi, aruncând cu rahat pe tot ce mișcă în țara asta. Sunt sigur că dacă s-ar ajunge în arhiva în care străinătatea păstrează plângerile diverșilor limbrici românești la adresa României și a românilor, s-ar găsi una în care frunza plopului este acuzată că foșnește ca frunza rusească, nu ca aia americănească. Iar plângerea este semnată de una care a fost ministresă a frunzelor și chiar ea a pus frunzele să foșnească așa.
Și ce fac românii cu acești limbrici? Îi aplaudă, le asigură statut de ONG de utilitate publică și îi finanțează. Utilitate publică? Asta este o discriminare strigătoare la cer! Pentru că, mai de utilitate publică decât limbricii sunt trotuarele, de exemplu, or ăstora nu li se permite să se organizeze, nu li se repartizează posturi de televiziune și nici nu li se repartizează fonduri, ba mai sunt și căsăpite când se schimbă primarii.
Discriminarea discriminărilor este atunci când, în timp ce se manifestă cu mânie proletară față de orice babă care fură un ou – „Să se ducă la pușcărie, hoața dracului, fură oul poporului, calcă legea în picioare!”- românii aplaudă un ESCROC IMOBILIAR chiar când ăla calcă în picioare Constituția. Dar nu numai că-l aplaudă, ci i se alătură, amestecând în troaca plină cu lături și nevinovații lor bebeluși.
Dați jos stema! Plătiți au designer american, sau german, să proiecteze EMBLEMA DISCRIMINĂRII. Aia este ADEVĂRATA EMBLEMĂ A ROMÂNILOR.
P.S. Întrucât astăzi sunt melancolic, că așa pățesc când ascult CU LISZT LA OPERĂ, designerul poate fi și rus, sau chiar chinez.

Reclame

3 gânduri despre „Discriminarea după apucături

    • Sunteti amabila, ca de obicei. Sunt GROAZNIC de suparat! Am auzit ca aseara au fost leprele la miting in piata guvernului, CU COPII IN CARUCIOR. Le-as da foc astora in piata publica, de vii!

      • Eu nici supărat nu mai pot fi: mă încearcă (pentru a nu știu câta oară!) acel tembel „Déjà Vu” care-mi neutralizează efectiv simțămintele… Parcă enunțase cineva ciclicitatea istorică și mi-e teamă să o asociez Istoriei noastre din, să zicem, ultimii 200 – 300 de ani, cu observația cu asistăm la o „compresie” a lui T=1/f. Sunt evenimente la care am asistat personal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.