Atenție la cer

Azi am fost la Sala Radio, acolo unde Alexandru TOMESCU urma să susțină un concert. Interpreta unul din concertele pentru vioară ale lui Mozart. M-am ales cu o dedicație din partea lui, adresată mie, pe unul din discurile sale. Bine-nțeles că-mi asum inevitabila invidie a celor care nu au ajuns să aibă așa ceva.
La întoarcere, în metrou, stăteam lângă ușă. Lângă mine stătea un tânăr care nu se ținea de nimic, dar avea două puncte de sprijin fixe. Unul era dat de tălpile picioarelor, iar al doilea era … în creștetul capului, care se sprijinea pe tavanul vagonului de metrou, zona de lângă ușă. Nu m-am putut abține și i-am spus că, atâta timp cât stau lângă el, mie nu mi-e teamă … că-mi va cădea vreodată tavanul în cap. A râs. După câteva minute n-am avut ce face și i-am spus spus ca, atunci când coboară din metrou, să fie atent … la cer.
A zâmbit într-un fel incredibil de complex. Se știe că, într-un fel zâmbim dintr-un motiv, în alt fel zâmbim din alt motiv și cu totul altfel zâmbim din cu totul alt motiv. Ei bine, zâmbetul lui era o combinație de astfel de zâmbete. În mod evident, vroia să zică ceva, dar am vut noroc că tocmai a oprit metroul și am coborât.
De ce zic că am avut noroc? Păi ce mă făceam dacă mă întreba ce am vrut să zic prin „Atenție la cer!”? Căci, numai eu am inventariat 217 modalități de interpretare a spuselor mele. Cum i le explicam eu pe toate, în două minute cât dura mersul până la următoare stație, unde vroiam să cobor, de fapt? Că, precis nu s-ar fi mulțumit cu „Vezi să nu dai cu capul de cer, la cât ești de înalt!”, deși eu numai atâta vrusesem să-i spun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.